Apogeul Sarbatorilor Iasului: Concertul si focul de artificii de diseara incheie Zilele Iasului

Sarbatorile Iasului se incheie astazi conform traditiei: cu un concert si foc de artificii la Palatul Culturii. Incepand cu ora 17, Holograf, Compact,

Bancile europene sunt reticente in ce priveste acordarea de credite cetatenilor romani
„Fabricat in Iasi” – un proiect care ar putea ajunge in Cartea Recordurilor

Sarbatorile Iasului se incheie astazi conform traditiei: cu un concert si foc de artificii la Palatul Culturii. Incepand cu ora 17, Holograf, Compact, Delia, Nicoleta Nuca, Buna seara, prieteni!, Dya, Alexia si Matei vor urca pe scena amplasata intre liniile de tramvai si strada Anastasie Panu. Acesta este si motivul pentru care tramvaiele si autobuzele care au traseu pe aici (si nu numai) vor fi deviate.

Astfel, autobuzele 28 si 41 vor circula pe strada Sf. Lazar, iar tramvaiele 1 si 13 vor merge prin zona Tudor Vladimirescu. Din acest motiv, tramvaiul 8 nu va mai circula in a doua parte a zilei de luni. In acelasi interval, tramvaiul 9 va fi inlocuit cu autobuzul 9. Pe de alta parte, strazile G.M. Cantacuzino (in spatele Catedralei Mitropolitane) si, partial, Sf. Andrei vor ramane inchise.

Astazi este ultima zi si pentru Targul de Toamna, organizat in zona din jurul Halei Centrale, respectiv Sarbatoarea Vinului, Targul de Blanuri (Aleea cu castani, str. Costache Negri), dar si pentru Targul Mestesugarilor (Pietonal).

Ieri dupa-amiaza, la Primarie s-a desfasurat si traditionala Seara a Valorilor, in care personalitati ale orasului au primit distinctii din partea Municipalitatii.

Printre cei omagiati astfel se numara: Premiul Pogor – propunerea Academiei Romane: prof.dr. Dan Cristea; Ordinul Centenar in Educatie – rectorii celor cinci universitati de stat iesene, alaturi de sefa ISJ Genoveva Farcas, de presedintele Consiliului National al Rectorilor, si de directorii colegiilor National, „Negruzzi“, „Eminescu“, Pedagogic, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi“, dar si profesorii Nita si Mircea Nedea si prof.univ.dr. Elvira Sorohan.

Ordinul Centenar pentru implicarea in viata comunitatii a fost dat parintelui Dan Damaschin, iar premiul „Vanda Condurache“ pentru presa, lui Mircea Surdu, de la Televiziunea Nationala din Chisinau.

Totodata, au primit titlul de cetateni de Onoare prof.univ. Mandache Leocov si maestrul Dorel Visan si ieseanul Florin Morariu, cel supranumit de presa engleza „Eroul cu facalet“.

COMENTARII

DISQUS: 0