Angajatii din Iasi care au impartit porcul mistret lovit de avion vin in continuare la munca

Cei cinci salariati ai Aeroportului Iasi care au transat mistretul ucis pe pista de o aeronava vin in continuare la munca.  Seful institutiei le-a cerut doar un raport de activitate pentru a relata modul in care s-a intamplat incidentul si cum s-au descotorosit de cadavrul animalului.

APIA Iasi primeste cereri pentru oi si capre
Iesenii sunt invitati la un maraton fotografic!

„In functie de concluziile cercetarilor penale, voi lua masuri. Ei vin la munca acum, isi continua activitatea. Este ancheta Politiei Transporturilor, nu am ce masuri sa mai iau", a spus directorul Aeroportului, Gheorghe Corjautanu.

Pe langa porcii mistreti care iese in calea avionelor, multe alte animale dau batai de cap personalului de la Aeroport, iepuri, caprioare, vulpi si caini comunitari.

Tunuri anti-mistret la Aeroport

„Tunul poate fi reglat sa pocneasca de la 2 minute pana la 35 de minute. Nu tragem tunul permanent si la aceleasi intervale pentru ca se obisnuiesc animalele cu zgomotul. De obicei tragem cam de 8 ori pe zi", a spus Sever Mihart, inginer sef al Aeroportului Iasi. Cele doua tunuri au fost cumparate cu 450 de lei bucata si au o raza de actiune de pana la 1.200 de metri, lungimea pistei de la Iasi fiind de 1.800 de metri. Pentru ca porcii mistreti sa nu mai intre pe pista de la Iasi, s-au intensificat patrulele paznicilor inainte de miscarile aeroportuare si au consolidate gardul care imprejmuieste cei 121 de hectare ai aeroportului.

COMENTARII

DISQUS: 0