Anabolizante contrafacute, in urma unor perchezitii in salile de forta

Anabolizante contrafacute, in urma unor perchezitii in salile de forta

Politistii fac perchezitii, vineri, la 26 de adrese din Bucuresti si sase judete, fiind vizate 22 de persoane din trei grupari suspectate ca au vandut anabolizante pentru sportivi, care erau produse intr-o fabrica ce functiona ilegal in judetul Arges.

Doi ministri la Spitalul de Urgente
Ruga pentru ploi

Potrivit Politiei Romane, anchetatorii au descins la 26 de adrese din Bucuresti si judetele Iasi, Arges, Calarasi,  Salaj, Bihor si Timis, pentru a duce la audieri 22 de persoane, pe numele carora au fost emise mandate de aducere.

Actiunea vizeaza trei grupari implicate in productia, depozitarea si comercializarea de medicamente interzise, atat in Romania, cat si in strainatate. Persoanele vizate sunt suspectate de constituire de grup infractional organizat, falsificare sau substituire de alimente ori alte produse si comercializarea acestora.

Din investigatiile facute pana in prezent, prejudiciul a fost estimat la peste un milion de lei.
Surse apropiate anchetei au declarat, pentru MEDIAFAX, ca membrii gruparilor infractionale vindeau substante anabolizante care contineau hormoni de crestere si care erau produse intr-o fabrica ce functiona ilegal in judetul Arges.

Produsele erau ambalate atat in cutii, cat si in fiole, sub forma de substante injectabile. Acestea erau vandute in mai multe sali de forta din Romania sau trimise in strainatate, prin posta, in special in Spania si Italia, au precizat sursele citate.

In gruparile infractionale ar fi fost implicati si mai multi bodyguarzi din cluburi bucurestene, care distribuiau produsele in salile de forta unde isi faceau antrenamentele.

Potrivit surselor citate, aceste produse erau foarte periculoase pentru organism, producand consumatorilor varsaturi si spasme. In acest sens, la dosar exista inregistrari ale unor convorbiri telefonice in care membrii gruparilor stabilesc sa schimbe reteta pentru anabolizante, aratand ca unor clienti li s-a facut rau si "pot muri".

Perchezitiile sunt facute de politistii Directiei de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

COMENTARII

DISQUS: