American Corner se deschide joi la Bucuresti – Invitatie pentru presa

American Corner se deschide joi la Bucuresti – Invitatie pentru presa

Ambasada SUA invita jurnalistii sa participe la inaugurarea unui centru de informare si resurse despre Statele Unite ale Americii, American Corner, deschis la Bucuresti, in cladirea Bibliotecii Nationale a Romaniei.

Sapte brazi mari vor fi adusi din Pipirig in Iasi pentru sarbatorile de iarna
„Scoala dupa scoala” pentru 180 elevi ieseni

Ceremonia de inaugurare se va desfasura joi, 20 iunie, de la ora 11:00, la sediul Bibliotecii Nationale din Bd. Unirii nr. 22, in Atrium. Accesul se poate face prin intrarea de pe latura dinspre Tribunalul Bucuresti. Jurnalistii care doresc sa participe la eveniment sunt rugati sa-si confirme prezenta la horvathr@state.gov.

In deschiderea evenimentului vor lua cuvantul directorul general al Bibliotecii, Elena Tirziman, ministrul Culturii, Daniel-Constantin Barbu si insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Duane Butcher.  Cei trei vor merge ulterior la sala „American Corner” (corp E, etaj 1, sala E 01-03) pentru a taia panglica noului spatiu.

American Corner Bucuresti, rezultat al unui parteneriat intre Ambasada Statelor Unite ale Americii si Biblioteca Nationala a Romaniei, este cel de-al noualea centru de informare si resurse in cadrulprogramului American Corners in Romania. Desfasurat cu succes din anul 2005, programulAmerican Corners in Romania are scopul de a promova intelegerea si cooperarea intre Statele Unite ale Americii si Romania, prin furnizarea de informatii exacte si variate despre SUA, care vor contribui la dezvoltarea comunicarii si a schimbului cultural intre tarile noastre. Mai multe detalii puteti gasi la http://romania.usembassy.gov/resources/american_corners.html.

Alaturi de celelalte opt centre din Bacau, Baia Mare, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Timisoara si Tirgu-Mures,American Corner Bucuresti va oferi publicului larg o colectie valoroasa de carti, resurse multimedia si baze de date electronice despre Statele Unite ale Americii. Prin programele pe care le va desfasura, American Corner Bucuresti va contribui la o mai buna cunoastere a societatii americane contemporane, a istoriei si culturii SUA. Se vor organiza discutii cu experti americani in diferite domenii, programe de perfectionare a limbii engleze, vizionari de filme urmate de dezbateri, intalniri cu diplomati americani, ateliere de lucru, expozitii, cluburi de lectura, prezentari privind oferta de studii in SUA, precum si evenimente speciale dedicate sarbatorilor americane.

American Corner Bucuresti reprezinta, in primul rand, un centru de resurse si informare pentru publicul de toate varstele interesat de cultura si societatea americana, precum si o platforma de dialog despre Statele Unite ale Americii si problemele lumii contemporane.

E-mail de contact pentru American Corner:americancorner@bibnat.ro

COMENTARII

DISQUS: 0