Ambasada SUA si licee din Bucuresti si Oltenita celebreaza Ziua Drapelului

Ambasada SUA si licee din Bucuresti si Oltenita celebreaza Ziua Drapelului

Ambasada SUA are placerea sa invite jurnalistii la expozitia si ceremonia de premiere a celor mai reusite machete realizate de licee din Bucuresti, dedicate Zilei Drapelului din SUA.

Fanii tramvaielor din lumea intreaga au vizitat Iasul
Biblioteca Judeteana ”Gh. Asachi” Iasi te invita la ”Clubul de vacanta”

Evenimentul va avea loc joi, 13 iunie, la resedinta ambasadorului SUA, pe Bd. Kiseleff nr. 21, de la ora 17:00 pana la ora 20:00. 

Ziua Drapelului se sarbatoreste in SUA la 14 iunie si marcheaza adoptarea drapelului american la 1777 de catre Al Doilea Congres Continental.  Desi nu este o sarbatoare federala oficiala, aceasta se sarbatoreste in multe state prin parade si alte evenimente artistice.

Aceasta sarbatoare a devenit o traditie pentru Ambasada SUA si liceele bucurestene, fiind la a VIII-a editie.  La competitia de joi vor participa cinci licee: Colegiul National „Ion Neculce”,  Liceul Teoretic Bilingv „Decebal”, Colegiul National „Gheorghe Lazar” si Colegiul National „Mihai Viteazul”. Pentru prima data va participa si Liceul Tehnologic „Nicolae Balcescu” din Oltenita.  Elevii participanti au avut la dispozitie o luna pentru a crea machete ce ilustreaza diverse elemente reprezentative pentru fiecare stat american in parte, iar pe 13 iunie un juriu format din diplomati americani va premia cele mai bune lucrari.  

Jurnalistii care doresc sa participe sunt rugati sa transmita confirmarea la porojana@state.gov si horvathr@state.gov pana miercuri, 12 iunie, ora 12:00.

Accesul la resedinta se va face pe baza buletinului de identitate si a legitimatiei de presa. 

COMENTARII

DISQUS: 0