Alteta Sa Printesa Muna Al-Hussein a Iordaniei, in vizita la Iasi

Alteta Sa Printesa Muna Al-Hussein a Iordaniei, in vizita la Iasi

In perioada 12-15 iunie, se afla la Iasi, la invitatia Universitatii de Medicina si Farmacie IasI, Alteta Sa Printesa Muna Al-Hussein.

Rezidentiat in judetul de bastina
A inghitit 20 de pastile de fenobarbital dupa ce s-a certat cu iubitul

Alteta Sa va avea o intalnire cu primarul Gheorghe Nichita, maine, la ora 11.00, la Palatul Roznovanu.

Printesa Muna Al-Hussein (nascuta Antoinette Avril Gardiner, pe 25 aprilie 1941) este mama regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei. Pana la divortul din data de 21 decembrie 1971, a fost cea de-a doua sotie a Hussein, Regele Iordaniei. Este britanica prin nastere, dar in conformitate cu cultura islamica, a fost numita Muna Al-Hussein, la casatoria ei.

A frecventat Bourne School din Kuala Lumpur, care era administrata de Serviciul Educational pentru Familile Britanice. Gardiner l-a intalnit pe regele Iordaniei in timp ce lucra pe platoul de filmare al celebrului film „Lawrence al Arabiei“. Regele a permis trupelor de a lucra ca figuranti in acest film si ii vizita ocazional, pentru a monitoriza progresele inregistrate de productia lui.

Antoinette Gardiner s-a casatorit cu regele Hussein in Amman, Iordania, la 25 mai 1961. Ea s-a convertit la islam si a fost redenumit Muna Al-Hussein, la casatorie, si a primit titlul de Alteta Sa Regala Printesa Muna Al-Hussein la nasterea primului ei copil, la 30 ianuarie 1962. Impreuna au avut patru copii.

A divortat la 21 decembrie 1971. Dupa divort, ei i-a fost permis sa pastreze stilul de Alteta Regala si titlul de Printesa de Iordania. Ea continua sa lucreze si sa traiasca in Iordania.

In perioada 23-27 septembrie 2007, ASR Printesa Muna Al-Hussein, mama Regelui Abdullah II al Iordaniei, a efectuat o vizita in Romania, in calitate de presedinte al Consiliului Iordanian pentru Asistenta Medicala si patron al Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru Mediterana de Est, la invitatia Ministrului roman al sanatatii publice.

Pe parcursul vizitei, ASR Printesa Muna Al-Hussein a avut convorbiri cu reprezentanti ai autoritatilor romane, temele abordate vizand, in special, aspecte de cooperare bilaterala in domeniul de referinta.

Vizita a confirmat dorinta autoritatilor romane de a consolida bunele relatii cu Casa Regala Hasemita din Iordania, precum si vointa reciproca a celor doua tari de a dezvolta dialogul la nivelul institutiilor de resort, pe teme de cooperare bilaterala sectoriala.

ASR Printesa Muna Al-Hussein a mai vizitat Romania in octombrie 2011.

COMENTARII

DISQUS: