Alte nereguli descoperite la aeroport! O noua licitatie, blocata la CNSC

Alte nereguli descoperite la aeroport! O noua licitatie, blocata la CNSC

Un proiect de cateva milioane de lei, demarat de Aeroportul International Iasi, a fost din nou contestat la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC). Contestatia a vizat licitatia privind consultanta la proiectul pistei noi de 2.400 metri.

Directorii ieseni sustinuti de PSD tremura pentru functii
Iasi: Ministrul Rovana Plumb semneaza contractul ce vizeaza cea mai mare investitie de infrastructura de transport din regiunea Moldovei

Nu este prima data cand aceasta licitatie a ajuns pe masa celor de la CNSC. De aceasta data, forul central a admis contestatia depusa de firma Pencraft SRL si a dispus suspendarea procedurii de atribuire pana la solutionarea problemei. Licitatia are o valoare de 1,5 milioane de lei si a atras interesul mai multor societati. De altfel, aceasta a fost cea de a doua contestatie depusa doar in cadrul acestui proiect. Prima data, cei de la Aeroportul Iasi au avut castig de cauza, iar licitatia a fost reluata. Pentru a arata ca au avut dreptate, cei de la Aeroportul Iasi s-au pretat pana si la un limbaj de mahala, aratand cu degetul firmele care au contestat lucrarea. Conform directorului Marius Bodea, aceste societati sunt conduse de "cultivatori de castraveti", in timp ce aerogara este gestionata impecabil. Doar ca urmatoarea contestatie nu prea i-au dat dreptate lui Bodea, cel care s-a vazut invins de acesti "cultivatori de castraveti". A urmat apoi o noua contestatie, in urma cu aproximativ doua saptamani, si care este inca analizata de CNSC. Concret, Pencraft SRL s-a aratat nemultumita de modul in care aerogara a intocmit caietul de sarcini si a cerut remedierea problemei si suspendarea procedurii pana cand documentatia va fi refacuta. In prima faza, CNSC a dat dreptate societatii respective. "Prin contestatia inregistrata la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, depusa de catre SC Pencfraft SRL, cu sediul in municipiul Iasi, s-a solicitat in cuprinsul contestatiei, printre altele, si suspendarea procedurii pana la solutionarea pe fond a contestatiei. In baza documentelor depuse de parti, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor admite cererea de suspendare a procedurii formulata de SC Pencraft SRL, in contradictoriu cu RA Aeroportul Iasi", se arata in motivatia celor de la CNSC.

COMENTARII

DISQUS: