Aeroportul Iasi a depasit, in premiera, cifra de 1 milion de pasageri pentru acest an

Conducerea Aeroportului International Iasi a premiat, luni, pasagerii cu numarul 1.000.000 si 1.000.001, in conditiile in care in acest an aeroportul

Reducerea consumului de droguri in randul studentilor
Pacaliti de Guvern

Conducerea Aeroportului International Iasi a premiat, luni, pasagerii cu numarul 1.000.000 si 1.000.001, in conditiile in care in acest an aeroportul iesean a inregistrat pentru prima data in istorie atingerea acestui numar de pasageri.

Pasagerul 1.000.000 se numeste Veronica POP, iar pasagerul 1.000.001 – Felicia PUTINA.

„Lunile de vara au facut ca traficul pe Aeroportul International Iasi sa inregistreze cifre record care au creat premisele unei evolutii firesti, cifre ce ne-au depasit insa propriile estimari atunci cand am gandit primul proiect de modernizare a aeroportului. Ritmul spectaculos in care s-a dezvoltat aeroportul nostru face ca astazi sa sarbatorim, pentru prima data, pasagerul cu numarul un milion. Capacitatile de procesare au ajuns la limita, iar presiunea concurentei cu celelalte aeroporturi din regiunea Moldovei ne obliga sa urgentam investitiile in dezvoltarea unei noi infrastructuri„, a declarat Alexandru Anghel, directorul general al Aeroportului International Iasi.

La evenimentul organizat la Aeroportul Iasi au participat si reprezentanti ai Consiliului Judetean Iasi, dar si ai mediului de afaceri local.

Intr-un cadru festiv, pasagerii cu numerele 1.000.000 si 1.000.001 care au calatorit pe ruta directa Koln-Iasi au primit tort, o diploma, vouchere de calatorie, cate o valiza de cala, precum si un abonament gratuit de parcare.

Tot in cursul acestei zile, Aeroportul Iasi a inregistrat o alta premiera in privinta traficului de pasageri. Astfel, timp de cinci luni consecutiv, in perioada iunie-octombrie, peste 100.000 de calatori au folosit serviciile Aeroportului Iasi in fiecare luna, in august fiind perioada cu cei mai multi pasageri din istoria aeroportului — 125.605, cu 280% mai mult fata de aceeasi perioada a anului 2016.

COMENTARII

DISQUS: 0