Acuzatie de maplraxis la Iasi

Acuzatie de maplraxis la Iasi

O femeie il acuza pe un medic chirurg de la  Spitalul de Recuperare ca a gresit o interventie  chirurgicala la mana.

Teodosian ramane internat la Socola
Dosare incomplete pentru obtinerea subventiilor la caldura

Anul trecut, in luna mai, femeia a suferit o fractura  la mana si s-a internat la acest spital.

La interventia chirurgicala, medicul  Andrei Sava i-a prins peste incheietura  pumnului o placa cu patru suruburi, iar asta a  cauzat ruperea tendoanelor.

“Am fost internata la Spitalul de  Recuperare pe 6 mai, pe 7 am fost operata, s- a intervenit chirurgical, unde mi s-a pus o placa  cu 4 suruburi. Placa a fost pusa peste  incheietura pumnului. Doua luni am stat cu aparat gipsat, prin  prinderea placii cu cele patru suruburi s-au rupt  tendoanele”, a spus femeia.

Practic, ea nu-si mai putea misca degetele si  avea si dureri insuportabile.

Femeia pune ca l-a cautat din nou pe medic, insa  acesta i-a transmis sa-l caute dupa Sarbatorile  de iarna: “S-a uitat doar la amplitudinea mainii, a  vazut ca degetele 2, 3 si 4 erau i plama, deci  pierdusem miscarea degetelor, si mi-a spus  ca ne vedem dupa Sarbatorile de iarna. Ori  intre timp, asata a fost pe 18 noiembrie 2014  cand m-am vazut cu doctorul Andrei, am  mers la alti specialisti”.

A doua operatie a avut loc la sectia de Chirurgie  Plastica si Reparatorie de la Spitalul Sfantu  Spiridon.

“Pacienta a fost internata pe 9 ianuarie,  diagnosticul pus in Clinica de Ortopedie  fiind fractura de radius cu interesarea  tendoanelor din aceasta regiune. A fost  rezolvata de echipa din ortopedie, prin  colaborare cu cei de la Chirurgie Plastica din  spitalul Sfantul Spiridon. Evolutia post- operatorie a fost una favorabila, mentionam  de asemenea intoleranta la materialul  de osteo-sinteza, iar pacienta s-a externat in  conditii bune”, a spus Diana Cimpoesu, purtatorul  de cuvant al Spitalului Sfantul Spiridon.

Desi acum poate sa se foloseasca de mana  dreapta, femeia nu-l iarta pe medicul care a fost  cat pe ce s-o nenoroceasca: “Este malpraxis clar. Am facut actiune in  instanta, am incercat sa am o discutie amiabila  cu dumnealui, pe 27 ianuarie, dupa ce m-am  restabilit de la interventia facuta,a   recunoscuty doar ca placa a fost pusa cu 2  milimetri peste incheietura pumnului,  ceea ce inseamna foarte mult pentru  oasele de la maini, discutia noastra nu a  avut niciun rezultat, si am fost nevoita sa fac  actiune in instanta si sa cer daune morale  pentru malpraxis”.

Reprezentantii Spitalului de Recuperare sustin ca  n-au primit nicio reclamatie din partea  femeii. In acelasi timp, il apara pe medicul incriminat.

“Medicul face parte din Colectivul Clinicii  de Ortopedie, un colectiv competent,  care a obtinut rezultate deosebite in tot ceea ce  inseamna protezare si chirurgie ortopedica, va  spun ca din momentul angajarii in spital,  domnul doctor nu s-a primit nicio reclamatie  la adresa dumnealui Isi face treaba  constiincios, silentios, eficient”, a spus dr. Doru Baltag, purtatorul de cuvant al  Spitalului de Recuperare.

Femeia cere de la medic 25.000 de lei drept daune  morale.

In acelasi timp, a facut si o sesizare catre Colegiul  Medicilor.

COMENTARII

DISQUS: 0