Activitati dedicate copiilor, in perioada 1-3 iunie, la Iasi

In perioada 1-3 iunie, la Muzeul „Vasile Pogor” vor avea loc intalniri cu autoare de carti pentru copii in cadrul celei de a V-a editii a Sotron. Fest

Tinerii conservatori sustin lupta impotriva saraciei
COLIZIUNE intre un taxi si un VW pe Sararie. O persoana dusa la spital

In perioada 1-3 iunie, la Muzeul „Vasile Pogor” vor avea loc intalniri cu autoare de carti pentru copii in cadrul celei de a V-a editii a Sotron. Festivalul copilariei.

Vineri, 1 iunie, in intervalul 14:00-16:00, cea mai tanara autoare de carti pentru copii, Delia Calancia, va sustine un atelier de povesti si desene. La varsta de 9 ani a publicat la Editura Humanitas cartea ilustrata cu propriile desene O zi din Viata Deliei, ce a fost un succes instant. Delia le va citi copiilor, ii va atrage in cateva jocuri pe copii si pe parinti si va desena impreuna cu acestia.

Sambata, 2 iunie, incepand cu ora 11:00, autoarea Cristina Andone va sustine atelierul „Cum se fac povestile” cu revista Fabulafia, ce isi propune sa-i apropie pe copii de lectura si, in acelasi timp, sa le cultive educatia vizuala. Cristina Andone este scriitor, activist educational si trainer de creativitate. Cartile sale, Povesti din Padurea Muzicala, au fost vandute in peste 120.000 de exemplare.

Duminica, 3 iunie, incepand cu ora 11:00, va avea loc lansarea volumelor „Verde ca pepenele si cele sapte mioare” (dramaturgie pentru copii) si „In gradina de la moara” (poezii pentru suflete de copii), in prezenta autoarei Madalina Rotaru. Absolventa de Stiinte Politice, Madalina Rotaru a debutat ca autor in anul 201, iar singura politica pe care o agreeaza este cea a jocului cu desenele, rimele si povestile pentru copii. La Editura Casa de Pariuri Literare are propria colectie, intitulata „Cartile Madalinei”.

Sotron. Festivalul copilariei este cel mai mare eveniment pentru copii din zona Moldovei, organizat de Muzeul National al Literaturii Romane Iasi si Asociatia „Patrimoniu pentru comunitate” Iasi in perioada 1-3 iunie 2018, in Gradina Muzeului „Vasile Pogor” si pe strada Vasile Pogor.

Programul complet se regaseste pe site-ul oficial www.sotroniasi.ro.

Intrarea este gratuita.

COMENTARII

DISQUS: