Absolventii de liceu incep astazi bacalaureatul

Absolventii de liceu incep astazi bacalaureatul

Examenul de maturitate incepe astazi pentru absolventii de liceu cu una dintre cele mai facile probe, respectiv evaluarea orala a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana.

Parlamentarii PSD de Iasi cer colegilor din PDL sa li se alature si sa voteze motiunea de cenzura
Expozitie la Palas cu echipamentul politiei iesene. Cainii vor face demonstratii

Intre 12 – 14 iunie este programata evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, intre 17 si  21 iunie – evaluarea competentelor digitale, iar intre 25 si 28 iunie – evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala. Prima zi a lunii iulie aduce absolventilor de liceu si prima proba scrisa, la limba si literatura romana. Pe data de 3 iulie este programata proba obligatorie a profilului, iar pe 5 iulie proba la alegere a profilului si specializarii. Rezultatele finale vor fi afisate pe data de 12 iulie.

Potrivit statisticilor Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, la aceasta sesiune de bacalaureat s-au inscris 5.707 de absolventi de liceu. Dintre acestia, 919 provin din seriile anterioare. Daca proba scrisa de limba si literatura romana va fi sustinuta de 5.094 de absolventi, doar 11 candidati au ales sa dea piept cu proba scrisa la filosofie. Disciplinele la care se inregistreaza un numar mare de candidati sunt matematica, cu 4.122 de optiuni, geografia, cu 1.967 optiuni sau biologia, cu 1.058 de optiuni.

COMENTARII

DISQUS: 0