A inceput numaratoarea inversa pentru CET

Centrala de termoficare ieseana mai are inca 3 zile pana cand va trebui sa prezinte Unicom-ului avizele date de consilierii locali pentru creditul de 7,9 milioane de euro. In caz contrar, fostul furnizor de combustibil ameninta cu sechestrul pe carbune. Cu toate acestea, ieri, la secretariatul Consiliului Local

Cand se va inscrie rectorul Isan pentru un nou mandat la sefia UAIC
180 de ani de la infiintarea Arhivelor Statului din Iasi

nu ajunsese nici o dispozitie de convocare a unei sedinte extraordinare sau ordinare. Joi expira termenul dat de Unicom TopEnergy pentru „dovada” de bun-platnic a centralei de termoficare ieseana. Adica, girul consilierilor locali pentru doua proiecte de hotarare care vizau pe de o parte acordul pentru un credit bancar de 7.9 milioane euro. Iar, pe de alta parte, un aviz favorabil pentru avalizarea biletelor la ordin de catre Primarie.

Totusi in aceste conditii, la primarie nu exista nici o notificare de convocare a unei sedinte de CL. In cel mai bun caz, astazi ar putea fi depusa o convocare de sedinta extraordinara care necesita anuntarea cu 3 zile inainte a consilierilor locali. Asta ar insemna ca cel mai devreme joi consilierii locali pot vota pentru imprumutul de la CET. Totusi, viceprimarul PDL Gabriel Grigore crede ca un credit de 7,9 milioane de euro nu va putea fi sustinut de centrala. Datoriile centralei catre fostul furnizor de carbune dateaza inca din luna ianuarie si se ridica la 33 de milioane de lei. Insa, nici CET-ul nu este lipsit de datornici – doar ieri 117 scari de bloc, cele mai multe din zona Frumoasa, CUG si Nicolina au ramas fara caldura din cauza datoriilor acumulate. In momentul de fata, in depozitele centralei se gasesc 30.680 de tone de huila energetica ce ar putea asigura caldura pentru o luna de iarna. O.A.

 

COMENTARII

DISQUS: