7 cazuri de stop cardio-respirator in 24 de ore

7 cazuri de stop cardio-respirator in 24 de ore

Medicii de pe SMURD au resuscitat pacientii la locul interventiei, insa doar patru dintre ei au putut fi salvati. Bolnavii sunt in stare critica si au fost internati la sectia de Terapie Intensiva de la Spitalul "Sfantul Spiridon"."Echipa din Unitatea de Primire a Urgentelor de la Spitalul "Sfantul Spiridon" a trebuit

Investitii importante din banii publici
Aberatia zilei: sateni din Butea, trimisi in judecata pentru ca au asfaltat pe cont propriu un drum plin de gropi

sa faca fata unui numar extrem de mare de cazuri grave, 7 pacienti cu stop cardio-respirator in ultimele 24 de ore. Este o situatie pe care rar am intalnit-o in activitatea noastra”, a declarat conf.dr. Diana Cimpoesu, coordonator UPU SMURD Spitalul „Sfantul Spiridon. Pacientii au fost adusi de echipajele SMURD care le-au si oferit primul ajutor la locul interventiei. InsA, din nefericire doar patru din cele 7 persoane au putut fi mentinute in viata. Cu toate acestea, starea lor este critica. Medicii s-au luptat chiar si cate 12 ore pentru un pacient ca sa il salveze.

„Etiologia acestor stopuri cardio-respiratorii a fost in general boala cardiaca suprapusa peste afectiuni cronice de tipul bolilor hepatice sau acutizate in contextul unor infectii respiratorii severe”, a adaugat conf.dr. Diana Cimpoesu, coordonator UPU SMURD Spitalul „Sfantul Spiridon”. S.C.

 

COMENTARII

DISQUS: