5 ani de SMURD la Iasi, sarbatoriti la Simpozionul National de Medicina de Urgenta

5 ani de SMURD la Iasi, sarbatoriti la Simpozionul National de Medicina de Urgenta

Simpozionul National de Medicina de Urgenta S.M.C.U.R. va avea loc la Iasi in perioada 6-8 mai. In cadrul manifestarii va fi analizata activitatea SMURD Iasi, serviciu care implineste 5 ani de existenta in Iasi. De asemenea, va fi organizata o simulare

Primarii din comune au aflat care este Strategia de Dezvoltare a Judetului
Schimb de ironii intre Ionut Popa si consilierul Ciobotaru

a unui accident cu victime multiple in Piata Unirii si se va dezbate rolul interventiei medicilor de urgenta in cazul bolnavilor de gripa noua. Intr-o intilnire speciala vor fi analizate protocoalele de functionare a serviciilor de medicina de urgenta.

Medicii si asistentii participanti se vor putea inscrie si la cursuri speciale privind diverse tipuri de interventii medicale in cazuri de urgenta. Temele Simpozionului National de Medicina de Urgenta sunt : Urgente in cardiologie ; Urgente infectioase (gripa noua, soc septic) ; Bioetica si legislatie in Medicina de Urgenta ; Toxicologie – actualitati. In cadrul simpozionului va fi marcata implinirea a 5 ani de activitate a SMURD Iasi. In prima zi a simpozionului va vea loc un moment aniversar, „SMURD – 5 ani de activitate”, iar a doua zi va fi analizata si discutata activitatea acestui serviciu la Iasi.

Tot pe 7 mai, ISU-SMURD Iasi va participa la un exercitiu de simulare a unui accident cu victime multiple, in Piata Unirii, fiind organizata apoi o dezbatere post-eveniment. In ultima zi a simpozionului va fi organizata si o sedinta a Societatii de Medicina de Urgenta si Catastrofa din Romania si vor fi discutate protocoalele de interventie in cazul stopului cardio-pulmonar intraspitalicesc. Simpozionul este cotat cu 13 credite EMC Colegiul Medicilor si 21 de credite EMC OAMMR si va oferi si 2 cursuri: „Ecografie in resuscitarea pulmonara la adult” si „Triajul in Serviciile de Urgenta”.

Simpozionul National de Medicina de Urgenta este organizat de Societatea de Medicina de Urgenta si Catastrofa din Romania si Universitatea de Medicina „Gr. T. Popa” din Iasi si va avea loc la Hotel Traian. A.S.

 

COMENTARII

DISQUS: