14.000 pachete cu tigari de contrabanda confiscate de politistii de frontiera ieseni

14.000 pachete cu tigari de contrabanda confiscate de politistii de frontiera ieseni

In data de 05 februarie a.c., in jurul orei 07.50, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Tutora, impreuna cu politisti din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ- Serviciul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, au organizat o actiune specifica pe timpul careia au oprit  in trafic, in localitatea de frontiera Cristesti, un autoturism marca Renault Laguna, inmatriculat in judetul Iasi, condus de cetateanul roman Bogdan F., in varsta de 29 ani.

Accident grav la Targu Frumos
Ciuhodaru: Candidez pentru ca beneficiez si de sprijinul unor personalitati de la varful PD-L

Barbatul era insotit de cetateanul roman Teodor B., in varsta de 24 ani, care avea antecedente penale, acesta fiind depistat in anii 2013 si 2014 incercand sa introduca ilegal tigarete de contrabanda in Romania.

In urma controlului asupra autoturismului, lucratorii nostri au descoperit pe bancheta din spate si in portbagaj, mai multe colete voluminoase, fapt pentru care persoanele si autoturismul au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Tutora.

La controlul amanuntit, politistii de frontiera au constatat ca in coletele din masina erau 7.880 pachete de tigari marca Ashima.

Cu privire la cele constatate cei doi tineri au declarat ca au gasit coletele la iesirea din satul Bosia si intentionau sa le transporte la o sectie de politie de pe raza municipiului Iasi.

Si politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi au organizat o actiune specifica, in data de 04 februarie a.c., pe timpul careia au depistat, pe malul raului Prut, cinci colete ce contineau cantitatea de 6. 880 pachete de tigari diferite marci.

Tigarile, descoperite in cele doua cazuri, in valoare totala  de 141.317 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, in cauza fiind efectuate cercetari  sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea stabilirii intregii arii infractionale si pentru identificarea tuturor persoanelor  implicate.

COMENTARII

DISQUS: 0