Zanganit de arme in Ucraina: Kievul a trimis Statelor Unite necesarul de armament

Zanganit de arme in Ucraina: Kievul a trimis Statelor Unite necesarul de armament

Ministerul ucrainean al Apararii a intocmit si a transmis deja Statelor Unite ale Americii o lista cu echipamentele militare necesare armatei sale, a anuntat astazi Iuri Biriukov, consilier al presedintelui ucrainean Petro Porosenko, potrivit agentiilor Unian si TASS.

Franta sare in ajutorul Greciei
NATO va prezenta planuri pentru consolidarea fortei militare pe flancul estic. Un centru de comanda va fi in Romania

“Negocierile (cu partea americana) se desfasoara fara intrerupere. Discutiile au loc la nivel de ministri ai apararii. Am trimis recent SUA o lista actualizata cu cele necesare. Am discutat si prima transa de ajutor de 350 milioane de dolari pe trei ani si acordarea unui miliard (de dolari) suplimentar” armatei ucrainene, a afirmat consilierul prezidential, potrivit caruia americanii nu spun un “categoric nu”, ci doar ca, pe moment, Casa Alba nu a luat inca o decizie in acest sens.

Referitor la continutul listei, Biriukov a mentionat ca este vorba, in special, de vehicule blindate si armament.

Un grup de senatori republicani a introdus saptamana trecuta, spre examinare, in Congres, un proiect de lege care confera presedintelui american dreptul de a furniza armament letal Ucrainei.

“Daca SUA vor furniza armament Ucrainei, escaladarea conflictului va continua, tensiunea va creste”, a avertizat, din partea Moscovei, secretarul Consiliului Securitatii Rusiei, Nikolai Patrusev, fostul sef al FSB (ex-KGB). Cu toate acestea, el a dat asigurari ca Rusia nu va renunta in acest caz la eforturile sale diplomatice pentru rezolvarea crizei ucrainene.

COMENTARII

DISQUS: