Vladimir Voronin, nemultumit de vizita lui Traian Basescu in Moldova: Cine l-a invitat?

Vladimir Voronin, nemultumit de vizita lui Traian Basescu in Moldova: Cine l-a invitat?

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, s-a aratat nemultumit de invitatia adresata presedintelui roman, Traian Basescu, de a vizita Republica Moldova, relateaza Jurnal de Chisinau, in editia electronica de joi si citat de Mediafax.

Germania: Articolul invocat de Recep Erdogan impotriva autorului unui poem ofensator va fi eliminat din Codul penal
Al-Qaida ar pregati un atentat impotriva sediului Parlamentului german

"Cine l-a invitat pe Basescu sa vina si cu ce scop? Nu se stie daca aceasta persoana este beata, este treaza in Romania, iar voi il invitati aici", a declarat Voronin in plenul Parlamentului.

Declaratia lui Voronin a provocat un val de replici in sala Parlamentului, iar deputatii au inceput sa bata in mese in semn de protest.

"Linistiti-va, romanilor", le-a spus Voronin.

"Azi, comunistii au consumat un drog necunoscut. Drogul cere o analiza profunda", a replicat deputatul liberal-democrat Alexandru Cimbriciuc.

In momentul in care Voronin vorbea la microfon, intregul grup parlamentar al PCRM i s-a alaturat acestuia.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, va efectua, pe 17 iulie, o vizita oficiala la Chisinau. El va avea intrevederi cu presedintele Parlamentului Igor Corman, cu premierul Iurie Leanca, dar si cu alti lideri politici. Tototdata, Basescu se va intalni si cu reprezentantii societatii civile.

Presedintele Romaniei urma sa mearga la Chisinau la 1 februarie, dar vizita a fost contramandata din cauza starii de sanatate a omologului sau moldovean, Nicolae Timofti, operat de colecist.

COMENTARII

DISQUS: