Un taifun se indreapta spre Japonia. Centrala de la Fukushima s-ar putea sa nu reziste

Un taifun se indreapta spre Japonia. Centrala de la Fukushima s-ar putea sa nu reziste

Taifunul Songda va lovi Tokyo luni. Nu se stie daca taiful va lovi si Fukushima, insa in zona centralei ploua deja foarte tare, existand ingrijhorarea ca apa ar putea duce material radioactiv de pe uscat in Ocean.

WikiLeaks: Cetateni romani, implicati in trafic de droguri la aeroportul international din Ghana
Obama este sanatos-tun, anunta Casa Alba

Centrala nucleara Fukushima nu este pregatita pentru taifunul care se indreapta spre Japonia, au anuntat oficialii, relateaza BBC.

Tokyo Electric Power (Tepco), care gestioneaza centrala, se teme ca furtuna ar putea propaga material radioactiv in aer si apa. Taifunul Songda va lovi Tokyo luni. Nu se stie daca taiful va lovi si Fukushima, insa in zona centralei ploua deja foarte tare, existand ingrijhorarea ca apa ar putea duce material radioactiv de pe uscat in Ocean. "Depunem eforturi, dar nu am finalizat acoperirea cladirilor reactoarelor afectate. Ne cerem scuze pentru lipsa masurilor majore impotriva vantului si ploii", a spus un oficial. Un consilier al premierului Naoto Kan a criticat Tepco, spunand ca actualele masuri de siguranta "nu pot fi considerate adecvate". Deocamdata nu se stie daca centrala va fi exact in calea taifunului.

COMENTARII

DISQUS: