Un solicitant de azil sirian, suspectat de planuirea unui atentat cu bomba in Germania

Un fost student sirian, solicitant de azil deja suspectat de propaganda pentru gruparea Statul Islamic (SI), este banuit ca intentiona sa comita un atentat in Germania, a anuntat vineri justitia germana, relateaza AFP.

Petro Porosenko face o propunere care ii va infuria pe rusi
Germania: Cea mai mare evacuare din istoria orasului Koln, pentru dezamorsarea unei bombe din al Doilea Razboi Mondial

Fost doctorand al Universitatii Tehnice din Darmstadt (centru), barbatul se afla in arest preventiv de la sfarsitul lunii februarie, fiind suspectat ca a difuzat pe retele de socializare inregistrari video cu propaganda jihadista. Pe laptopul sau confiscat dupa arestare, anchetatorii au descoperit planuri de fabricare a unei bombe, a anuntat Parchetul din Frankfurt. Barbatul este banuit ca intentiona sa organizeze un atac pe teritoriul german, ceea ce apararea sa neaga, argumentand ca daca tanarul a descarcat in 2014 planurile pentru a construi o bomba acest lucru nu inseamna automat ca el intentiona sa comita un atentat, conform Agerpres.

Barbatul depusese o cerere de azil, dar autoritatile locale au lansat o procedura de expulzare la inceputului anului, contestata de suspect la tribunalul administrativ. Autoritatile germane sunt in alerta din cauza amenintarii jihadiste din Germania, in special dupa atacul cu camion de la Targul de Craciun din Berlin, comis pe 19 decembrie 2016 si soldat cu 12 morti. Atacul a fost revendicat de SI.

COMENTARII

DISQUS: