Un procuror este tinut ostatic intr-un tribunal din Istanbul, de catre o grupare revolutionara de stanga

Un procuror este tinut ostatic intr-un tribunal din Istanbul, de catre o grupare revolutionara de stanga

Un procuror, care se ocupa de cazul unui tanar ranit de politie in timpul protestelor anti-guvernamentale, a fost luat ostatic intr-un tribunal din Istanbul, de catre mai multi indivizi inarmati, informeaza hotnews.

Reuters: Referendumul din Grecia risca sa declanseze o noua criza in zona euro
Jens Stoltenberg, dupa dublul atentat terorist din Ankara: NATO va ajuta Turcia daca este nevoie

Potrivit presei din Turcia, in fruntea atacului s-ar afla gruparea radicala de stanga Frontul Revolutionar pentru Eliberarea Poporului, cunoscuta pentru numeroasele atacuri din Turcia.

Atacantii au intocmit o lista cu cereri pentru eliberarea procurorului, spunand ca ofiterul care l-a impuscat pe Berkin Elvan, baiatul ranit in atacm trebuie sa apara la TV si sa-si marturiseasca vina. O alta cerere este aceea ca, mitingurile care s-au organizat in sussinerea familiei lui Elvan  trebuie sa fie reluate. Grupul a cerut, de asemenea, formarea unei echipe de negociere care implica persoane publice.

Intr-o postare pe Twitter, procurorul apare cu o arma indreptat spre cap, insa fata  atacatorului nu se vede.

Conform informatiilor aparute in presa, in timpul atacului s-au auzit focuri de arma. Fortele speciale ale politiei se afla acum in jurul tribunalului unde procurorul Mehmet Selim Kiraz este tinut ostatic.

COMENTARII

DISQUS: