Un primar filipinez suspectat ca facea parte dintr-o retea de traficanti de droguri, impuscat mortal

Un primar filipinez al carui nume se afla pe o lista cu oficiali acuzati de presedintele Rodrigo Duterte ca sunt implicati in traficul de droguri a fo

Ofiter israelian, inculpat pentru ca a hartuit sexual 4.000 de tinere
Berlusconi a supravietuit motiunii de cenzura in Senat

Un primar filipinez al carui nume se afla pe o lista cu oficiali acuzati de presedintele Rodrigo Duterte ca sunt implicati in traficul de droguri a fost impuscat mortal in biroul sau miercuri, a anuntat politia, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

Uciderea lui Mariano Blanco, primar al orasului Ronda, este cea mai recenta dintr-o serie de asasinate care au vizat oficiali filipinezi, suspectati ca ar avea un rol in traficul de droguri.

Viata politica din Filipine este in mod traditional marcata de violente, uneori chiar de crime, iar organizatiile pentru drepturile omului considera ca situatia s-a agravat dupa inceperea campaniei impotriva drogurilor lansata de presedintele Rodrigo Duterte.

Barbatul de 59 de ani a fost ucis de necunoscuti dupa miezul noptii in biroul sau, a declarat seful politiei locale Jayr Palcon.

„Martorii au relatat ca patru persoane inarmate au coborat dintr-o camioneta alba si au intrat in primarie. Primarul era acolo si dormea in biroul lui”, a spus politistul.

Potrivit acestuia, numele lui Mariano Blanco figura pe lista presedintelui Duterte cu oficiali suspectati ca ar fi consumatori, distribuitori sau ca ar proteja traficul de droguri.

Aceste informatii au fost confirmate de Agentia filipineza de lupta impotriva stupefiantelor (DEA).

Blanco a fost impuscat la aproape un an dupa ce Comisia Politiei Nationale i-a retras puterile asupra politiei locale pentru ca era suspectat ca „desfasoara activitati ilegale legate de traficul de droguri”, a declarat un purtator de cuvant al DEA.

Cel putin sase primari si viceprimari au fost ucisi incepand din luna mai in Filipine.

Dupa preluarea puterii de catre Rodrigo Duterte la sfarsitul lui iunie 2016, politia a anuntat ca a ucis 4.410 de presupusi traficanti si consumatori de droguri.

COMENTARII

DISQUS: 0