Un detinut roman s-a spanzurat intr-un penitenciar din Milano

Un detinut roman s-a spanzurat intr-un penitenciar din Milano

Un detinut roman s-a spanzurat intr-un penitenciar de la periferia orasului italian Milano, dupa ce a primit o condamnare la inchisoare pe viata pentru crima.

Noua camioane-cisterna ale NATO au fost incendiate in Pakistan
Trupa USAFE Touch’n Go va concerta in comuna Mihail Kogalniceanu vineri, 11 noiembrie

In urma acestui incidet, un agent al politiei penitenciare italiene a facut, pe un site de socializare, comentarii controversate despre detinut roman care s-a sinucis, scriind "un roman mai putin" si exprimand speranta ca "altii vor urma exemplul", cazul starnind polemici in Italia, potrivit ziarului La Repubblica.

"Un roman mai putin. Mie imi pare rau pentru detinutii care se sinucid din astfel de cauze. Dar pentru asta, nu; ma intreb ce asteapta altii pentru a-i urma exemplul", scria gardianul pe pagina de Facebook a Aliantei Sindicatelor Politiei Penitenciare (ALSIPPE)."Cine ne mai fura? Unul mai putin care primeste mancare de la stat", continua gardianul. Raspunzand unui interlocutor care califica aceste comentarii ca fiind inadecvate, autorul mesajului initial preciza: "Lucrez intr-un penitenciar. Sunt doar detinuti extracomunitari. Pentru a avea meseria de gardian trebuie sa ai inima neagra".

Romanul fusese condamnat in prima instanta la detentie pe viata in anul 2013, pentru uciderea unui vecin, Guerrino Bisacco, in anul 2007, in provincia Padova. Curtea de Apel din Venetia a confirmat sentinta de condamnare pe viata.

Barbatul a fost gasit mort in celula in care era inchis, in Penitenciarul Opera, potrivit Sindicatului Politiei penitenciare italiene.

In 2014, in Penitenciarul Opera din Milano s-au inregistrat o sinucidere, patru tentative de sinucidere, 35 de cazuri de automutilare si 24 de altercatii intre detinuti.

COMENTARII

DISQUS: