UCRAINA: Porosenko ameninta cu anularea armistitiului dupa doborarea unui elicopter. Bilant ONU: 423 de morti, 46.100 stramutati

UCRAINA: Porosenko ameninta cu anularea armistitiului dupa doborarea unui elicopter. Bilant ONU: 423 de morti, 46.100 stramutati

Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, avertizeaza ca ar putea anula armistitiul decretat pana pe 27 iunie dupa ce insurgentii au doborat un elicopter militar ucrainean.

Un milion de familii din SUA si-au pierdut casele in 2010
16 oameni au murit si 70 sunt dati disparuti dupa scufundarea unui feribot

Confruntarile dintre armata ucraineana si rebelii prorusi din estul Ucrainei au facut 423 de morti, civili si militari, in perioada 15 aprilie-20 iunie, a anuntat secretarul general adjunct al ONU pentru drepturile omului, Ivan Simonovic, citat de AFP.

Un elicopter de transport al armatei ucrainene a fost doborat marti de insurgenti prorusi, in zona Slaviansk. Toate cele noua persoane aflate la bord au murit in urma impactului cu solul. Autoritatile ucrainene au precizat ca elicopterul nu participa la operatiuni de lupta, fiind de transport, informeaza AFP, citata de Mediafax.

Bilant ONU:  423 de morti, 46.100 stramutati

Intr-o interventie avuta in Consiliul de Securitate, oficialul a subliniat ca numarul persoanelor stramutate in Ucraina "s-a dublat in ultimele doua saptamani, avand loc o importanta miscare a populatiei — estimata la 15.200 de persoane — in regiunile Donetk si Lugansk".

La data de 23 iunie, Inaltul Comisariat al ONU pentru Refugiati (HCR) a inregistrat in total peste 46.100 de persoane stramutate, dintre care 11.500 venind din Crimeea si peste 34.600 din estul Ucrainei, dar cifrele reale, a atras atentia Simonovic,"sunt probabil mai ridicate".

COMENTARII

DISQUS: