Ucraina: Lugansk-ul isi face propriul KGB si propriul serviciu de contrainformatii!

Ucraina: Lugansk-ul isi face propriul KGB si propriul serviciu de contrainformatii!

Autoproclamata republica populara Lugansk, din estul rusofon al Ucrainei, a anuntat miercuri ca a inceput sa-si formeze propriul KGB si propriile sale servicii de contrainformatii ‘Smers’, dupa modelul sovietic.

REUTERS: Traian Basescu pariaza pe planul lui Putin, desi asemanarile sunt limitate
Donald Trump, cu privire la programul nuclear al Iranului: „Suntem gata sa facem o intelegere reala, nu una ca cea facuta de administratia anterioara, care a fost un dezastru”

”Incepand de astazi (miercuri) incepem formarea in Republica populara Lugansk a Comitetului Securitatii Statului (KGB), iar unul din unitatile sale va fi Smers, care se va ocupa de lupta impotriva spionilor si a diversionistilor’, a indicat Valeri Bolotov, seful autoproclamatei republici, citat de RIA Novosti.

El a adaugat ca una din misiunile ‘Smers’ va fi cautarea celor vinovati de moartea, marti, in estul Ucrainei a celor doi jurnalisti Igor Korneliuk si Anton Volosin, de la televiziunea publica rusa VGTRK.

Smers, o prescurtare de la sintagma in limba rusa ‘smerti spionam’ (‘moarte spionilor’), era denumirea serviciilor de securitate si contrainformatii militare sovietice.

Regiunea Lugansk, ca si regiunea Donetk, din estul Ucrainei se confrunta din luna martie cu o insurectie armata prorusa, impotriva careia armata ucraineana a lansat o vasta operatiune militara la mijlocul lunii aprilie, operatiune soldata deja cu peste 300 de morti

COMENTARII

DISQUS: