Trupele ucrainiene, atacate in retragere la Debaltevo. 13 soldati ucisi si sute raniti, luati ostatici sau dati disparuti

Trupele ucrainiene, atacate in retragere la Debaltevo. 13 soldati ucisi si sute raniti, luati ostatici sau dati disparuti

Treisprezece soldati ucraineni au fost ucisi, 157 raniti, 93 au fost luati prizonieri de separatisti si 82 sunt dati disparuti, in urma atacurilor insurgentilor prorusi asupra trupelor ucrainene in timpul retragerii acestora din urma de la Debaltevo, a anuntat joi Ministerul ucrainean al Apararii, citat de agentiile Reuters si AFP.

Polonia si-a redeschis spatiul aerian pentru survol
Rusia va trimite nave de razboi in Siria

Autoritatile de la Kiev au declarat ca au mobilizat unele forte si au cerut sprijinul Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) pentru a-i gasi pe cei disparuti, informeaza Agerpres.

Mii de soldati ucraineni incercuiti la Debaltevo au abandonat miercuri acest oras unde se afla un nod feroviar strategic si pe care separatistii prorusi au continuat sa-l asedieze, incalcand armistitiul convenit saptamana trecuta. Guvernul de la Kiev sustine ca a fost o 'retragere organizata', afirmatie contrazisa de separatisti, dar si de un corespondent al agentiei Reuters la fata locului.

'Nu am cuvinte sa descriu. Tot drumul am fost atacati, trageau in noi cu mitraliere si lansatoare de grenade din spatele copacilor', declara un soldat ucrainean corespondentului Reuters, care semnaleaza ca inca se mai aud tiruri de artilerie in jurul orasului, desi intensitatea lor a diminuat comparativ cu situatia de miercuri.

Odata ce au cucerit Debaltevo, separatistii par sa-si indrepte acum ofensiva inspre sud, in zona orasului-port Mariupol, conform autoritatilor de la Kiev pozitiile trupelor ucrainene din apropierea acestui oras fiind atacate joi cu mortiere.

COMENTARII

DISQUS: