Tragedie feroviara in Spania – Gafa de proportii a premierului Mariano Rajoy

Tragedie feroviara in Spania – Gafa de proportii a premierului Mariano Rajoy

Premierul spaniol, Mariano Rajoy, a devenit tinta ironiilor, dupa ce a emis un comunicat de condoleante pentru victimele accidentului de tren din Spania, copiat dintr-un comunicat anterior destinat victimelor cutremurului recent din China.

Obama s-a deplasat la frontiera dintre cele doua Corei
Cuba a publicat jurnalul lui Che Guevara, dupa 50 de ani de asteptare

Biroul lui Rajoy s-a grabit miercuri seara sa emita mesajul de condoleante, imediat dupa producerea accidentului feroviar soldat cu 80 de morti, informeaza The Telegraph.

Mesajul sustinea ca premierul "doreste, in numele guvernului, sa trimita sincere condoleante familiilor celor care si-au pierdut vietile". Textul continua cu fraza buclucasa: "Doresc sa transmit simpatia mea pentru pierderea de vieti omenesti si uriasele daune materiale care au rezultat din cutremurul din Gansu". Cutremurul din Gansu, China, a avut loc cu doua zile inainte de accidentul de tren.

Gafa este cu atat mai grava cu cat Rajoy este originar din Galicia, regiunea de nord-vest unde a avut loc tragedia, si s-a nascut in Santiago de Compostela, orasul apropiat de locul unde s-a petrecut accidentul.

Comunicatul a fost corectat rapid, insa ziarele spaniole au utilizat prima varianta pentru a-l ridiculiza pe premier, care a vizitat locul accidentului joi dimineata.

COMENTARII

DISQUS: