Team Six, echipa Seal care l-a ucis pe bin Laden

Team Six, echipa Seal care l-a ucis pe bin Laden

Potrivit expertilor, Team Six (U.S. Naval Special Warfare Development Group sau DEVGRU) a fost creata in 1980, in urma esecului salvarii ostaticilor de la amsada americana de la Teheran, iar CIA face apel la ea pentru operatiunile secrete cele mai periculoase (black opperations).

Cutremur cu magnitudinea 5,5! Echipele de intreventie au fost mobilizate DE URGENTA!
TRAGEDIE IN CHINA Un barbat a rapit si a ucis patru copii

Trupele SEAL (SEa, Air, Land) sunt printre cel mai bine antrenate din intreaga lume, iar echipaTeam Six a fost principala forta militara implicata in actiunea din Pakistan, potrivit ABC News. Militarii americani au fost dusi in localitatea pakistaneza Abbottabad de doua elicoptere care au zburat la joasa inaltime din Afganistan. O echipa formata din 25 de militari a debarcat din elicoptere duminica noapte. Trupa de comando a efectuat operatiunea in doar 40 de minute, majoritatea timpului petrecandu-l pentru obtinerea de informatii. Echipele SEAL au inceput sa functioneze inca din 1942, cand liderii militari au decis sa infiinteze o echipa de elita pentru cercetarea plajelor potrivite pentru debarcarea trupelor in cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Duncan Smith, purtator de cuvant al SEAL, a declarat pentru ABC News ca "o multime dintre asemenea misiuni se petrec fara ca publicul sa afle vreodata despre ele".

Trupele SEAL sunt insarcinate de obicei cu cele mai importante si periculoase misiuni. Pentru a intra in celebra elita SEAL, recrutii trec prin cel mai dur program de antrenamente, conceput pentru a impinge limitele fizice si psihice dincolo de orice nivel. Doar o treime din recruti reusesc sa treaca de antrenamente si sa devina membri SEAL. Odata cu extinderea razboiului impotriva terorismului, Marina SUA are nevoie de mai multe echipe, insa tineri care sa indeplineasca standardele SEAL sunt foarte greu de gasit. Oficial, Casa Alba nu comenteaza niciodata activitatile Team Six, nici pe cele ale Delta Force. Membrii sai trebuie sa pastreze tacerea asupra antrenamentelor. Potrivit expertilor, Team Six (U.S. Naval Special Warfare Development Group sau DEVGRU) a fost creata in 1980, in urma esecului salvarii ostaticilor de la amsada americana de la Teheran, iar CIA face apel la ea pentru operatiunile secrete cele mai periculoase (black opperations). Din 2001, intre 100 si 200 de mebri ai echipei il urmareau pe bin Laden in afganistan si Pakistna, cu ordinul de a-l captura, viu sau mort. Potrivit presei americane, echipa care a intervenit la Abbottabad s-a antrenat in luna aprilie intr-un obiectiv ce era o replica a resedintei in care se ascundea bin Laden. Presedintele american, Barack Obama, a anuntat, intr-o interventie transmisa in direct de televiziunile americane, ca a autorizat o operatiune impotriva liderului al-Qaida, in cursul careia nu au fost inregistrate victime in randurile fortelor americane.

COMENTARII

DISQUS: