Sute de soldati, tancuri si elicoptere au intervenit pentru salvarea celui mai AMENINTAT trib de pe Pamant

Sute de soldati, tancuri si elicoptere au intervenit pentru salvarea celui mai AMENINTAT trib de pe Pamant

Sunt cunoscuti ca facand parte din "cel mai amenintat trib de pe Pamant", iar acum au primit un ajutor neasteptat de la Armata Nationala Braziliana.

Hoti de bijuterii, pusi pe fuga de un nor de fum
Obama s-a deplasat la frontiera dintre cele doua Corei

Guvernul brazilian a decis ca mai multe tancuri, elicoptere si sute de soldati sa intervina in padurea amazoniana pentru a combata defrisarile ilegale ce au loc intr-o zona locuita de tribul Awa. De cand a inceput misiunea au fost inchise 8 operatiuni de defrisare, cu sute de eechipamente confiscate si distruse.
"Brazilia a facut un important pas pentru a salva populatia acestui trib. Este o dovada ca opinia publica poate schimba ceva", a spus Stephen Corry, directorul ONG-ului Survival International, care a militat pentru salvarea tribului.
Defrisarile ilegale au amenintat existenta tribului Awa inca din anul 1982, iar situatia s-a inrautatit cu fiecare an cu care a trecut, ONG-urile avertizand anul trecut ca tribul ar putea "disparea imediat". AP raporta ca din anul 2000 si pana in 2011, 550 de membri ai tribului s-au sinucis din cauza greutatilor: mancare devenea din ce in ce mai greu de procurat pe masura ce habitatul animalelor a fost distrus, iar alte sute au fost ucisi in dispute teritoriale cu cei care se ocupau de defrisari. Acum mai exista doar 450 de membri ai tribului.

COMENTARII

DISQUS: