SUA au decis revocarea vizelor mai multor oficiali din Nicaragua

Autoritatile din Statele Unite au decis revocarea vizelor mai multor oficiali din Nicaragua, implicati in violentele asupra protestatarilor, in contex

JAF de PROPORTII la un muzeu din Olanda
Ar trebui Turcia eliminata din NATO? Frustrarea Occidentului fata de Ankara a atins limita maxima

Autoritatile din Statele Unite au decis revocarea vizelor mai multor oficiali din Nicaragua, implicati in violentele asupra protestatarilor, in contextul in care presedintele tarii, Daniel Ortega, a declarat ca vrea intensificarea dialogului cu grupurile din opozitie, relateaza Reuters, potrivit Mediafax.

Daniel Ortega, presedintele din Nicaragua, a fost criticat la nivel international pentru faptul ca a ordonat autoritatilor sa foloseasca violenta asupra protestatarilor, lucru care a dus la moartea a peste 300 de persoane in ultimele tei luni.

„Statele Unite condamna violentele din Nicaragua si abuzurile comise de regimul presedintelui Ortega in raspuns la proteste”, a declarat Casa Alba intr-un comunicat.

Conform comunicatului, oficialii din SUA au decis revocarea sau restrictionarea vizelor tuturor oficialilor din Nicaragua implicati in violentele asupra protestatarilor, pentru a pune presiune pe presedintele Ortega.

De asemenea, Statele Unite au decis ca Nicaragua va trebui sa returneze vehiculele de politie donate de catre Washington, care au fost folosite in violente, precum si stoparea vanzarilor de echipament care poate fi folosit impotriva protestatarilor.

Cetatenii din Nicaragua protesteaza fata de planul Guvernului de a diminua beneficiile de pensii.

„Vom incerca sa intensificam dialogul pentru rezultate mai bune. Am discutat cu reprezentantii Statelor Unite si mai multe organizatii internationale”, a declarat duminica Daniel Ortega.

COMENTARII

DISQUS: