SUA, apel la partile implicate in conflictul din estul Ucrainei sa nu compromita negocierile de pace

SUA, apel la partile implicate in conflictul din estul Ucrainei sa nu compromita negocierile de pace

SUA au facut apel duminica la partile implicate in conflictul din estul Ucrainei sa dea dovada de retinere, atragand atentia ca 'luptele intense' de la Debaltevo si de langa Mariupol 'ar putea compromite eforturile diplomatice' care se fac pentru gasirea unei solutii care sa aduca pacea in regiune.

Marea Britanie: Peste 50.000 de cazuri de plagiate au fost identificate numai in ultimii trei ani
Regina Silvia a Suediei a vrut sa scape de paparazzi si s-a ranit

'Facem apel la toate partile sa se abtina de la actiuni (militare) care ar putea compromite eforturile diplomatice in curs' in vederea obtinerii unui acord de pace, a indicat Jen Psaki, purtator de cuvant al Departamentului de Stat american, citat de AFP.

'Suntem ingrijorati de luptele intense de astazi (duminica) de la Debaltevo (nod strategic ce leaga cele doua regiuni separatiste Donetk si Lugansk, n.red) si Mariupol (port pe coasta Marii Azov), precum si de informatiile din presa privind intrarea unor noi convoaie ruse in estul Ucrainei', a adaugat Jen Psaki.

Reprezentanta diplomatiei americane a dat asigurari ca autoritatile din SUA 'continua sa sustina eforturile diplomatice in curs ale colegilor din Europa si reafirma ca un acord trebuie sa respecte suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei'.

Declaratiile Departamentului de Stat american intervin in contextul in care presedintele rus Vladimir Putin, cel francez François Hollande, cancelarul german Angela Merkel si presedintele ucrainean Petro Porosenko au convenit duminica, in cadrul unei conferinte telefonice, sa se intalneasca miercuri la Minsk pentru a gasi o solutie la conflictul din Ucraina. Presedintele rus a tinut sa mentioneze ca acest summit va avea loc daca liderii celor patru state vor reusi sa cada de acord 'asupra unor puncte' legate de planul de pace pentru Ucraina.

COMENTARII

DISQUS: