SONDAJ cu cifre DEZASTRUOASE: Emmanuel Macron se prabuseste ACCELERAT

Popularitatea presedintelui francez Emmanuel Macron a fost afectata de scandalul Benalla si a atins cel mai scazut nivel dupa septembrie 2017, fara a

Egiptul a fost lasat fara internet
Un sofer beat care facea sex la 136 Km/h a comis un accident

Popularitatea presedintelui francez Emmanuel Macron a fost afectata de scandalul Benalla si a atins cel mai scazut nivel dupa septembrie 2017, fara a beneficia de un efect al Cupei Mondiale de fotbal, potrivit unui sondaj Ipsos publicat marti si citat de France Presse.

Potrivit acestui studiu, realizat pentru Le Point la doua zile dupa declansarea scandalului in urma unor dezvaluiri facute de Le Monde, Emmanuel Macron pierde 4 puncte de opinii favorabile ajungand la un sprijin de 32%, ceea ce nu s-a mai intamplat din septembrie 2017, dupa o perioada marcata de o reforma delicata a legislatiei muncii, informeaza Agerpres.

El obtine in acelasi timp 60% opinii nefavorabile (plus 1 punct), un record de impopularitate potrivit comunicatului institutului de sondare, la zece zile dupa victoria echipei Frantei la Mondialul din Rusia ce i-ar fi putut fi favorabila.

Ipsos reaminteste ca „presedintii, in general, nu sufera de un deficit de popularitate inainte de revenirea din vacante, vara fiind propice unei stari de spirit mai bune a francezilor”.

Popularitatea sefului statului a scazut deja intr-un barometru BVA efectuat in 18 si 19 iulie – inaintea scandalului. Atunci, 59% dintre respondenti si-au exprimat opozitia fata de Emmanuel Macron (+6 puncte), fata de 39% (-2 puncte), care au avut o parere buna despre el.

Prim-ministrul Edouard Philippe este mai putin afectat de impactul cazului Benalla, dar declinul sau de popularitate este oricum acelasi, de 32% (-1 punct), si impopularitatea acestuia creste cu doua puncte (56%).

Ancheta a fost efectuata in 20 si 21 iulie 2018 pe un esantion de 999 de persoane reprezentative pentru populatia franceza in varsta de 18 ani si peste, potrivit metodei cotelor.

Le Monde a publicat pe 19 iulie dezvaluiri despre Alexandre Benalla, un membru al protectiei si un apropiat al lui Emmanuel Macron, filmat in timp ce batea manifestanti cu echipamentul de politie.

COMENTARII

DISQUS: 0