Sotia lui Mubarak si-a predat bunurile statului

Astfel, Suzanne Mubarak, in varsta de 70 de ani, va preda statului o vila dintr-o suburbie a Cairo si circa trei milioane de dolari aflati in conturi bancare din Egipt.

Avioanele NASA masoara gheata de la Polul Sud cu ajutorul radarelor
Caz de inconstienta in Republica Moldova! O angajata UNICEF si-a lasat copilul incuiat in masina

Sotia fostului presedinte egiptean Hosni Mubarak a fost de acord luni sa predea bunurile si banii pe care ii detine statului, dupa ce a fost arestata intr-o ancheta de coruptie, au anuntat autoritatile. Astfel, Suzanne Mubarak, in varsta de 70 de ani, va preda statului o vila dintr-o suburbie a Cairo si circa trei milioane de dolari aflati in conturi bancare din Egipt.

Legea egipteana prevede ca cei acuzati ca au avut castiguri ilegale pot sa renunte la ele in schimbul inchiderii anchetei, a explicat un avocat. "Este posibil ca decizia sa nu fie acceptata de societate care, dupa revolutie, prefera ideea razbunarii. Insa, din punct de vedere legal, este corect", a adaugat el. Sotii Mubarak sunt in prezent in arest la un spital din Sharm el-Sheikh si sunt acuzati ca si-au obtinut in mod ilegal averea in timpul celor 30 de ani petrecuti la putere. Fosta Prima Doamna isi revine dupa ce i s-a facut rau cand a fost anuntata ca va fi arestata. Potrivit informatiilor initiale, ea ar fi suferit un atac de cord, dar ulterior autoritatile au spus ca a fost vorba de un "atac de panica". Hosni Mubarak, indepartat de la presedintie in luna februarie, este acuzat si de implicare in uciderea manifestantilor antiguvernamentali.

COMENTARII

DISQUS: