Snowden, motiv pentru noi declaratii dure intre UE si SUA

Snowden, motiv pentru noi declaratii dure intre UE si SUA

De asemenea, Schulz si-a exprimat „intelegerea" pentru cererea de azil politic a lui Snowden si considera ca metodele de spionaj americane sunt demne de „regimuri autoritare".

Hosni Mubarak a fost iarasi adus pe targa la tribunal. Procesul s-a amanat pentru 5 septembrie
350.000 de francezi au protestat, sambata, fata de reforma sistemului de pensii

Declaratiile oficialului european au fost facute intr-un interviu televizat, potrivit AFP, citata de Mediafax.

„Snowden ne arata ca Statele Unite isi trateaza partenerii apropiati, Germania, de exemplu, dar si Uniunea Europeana in ansamblu, ca o putere ostila, iar acest lucru este absolut inacceptabil", a spus Schulz pentru televiziunea publica germana ARD.

Intrebat ce ar trebui sa faca Germania in cazul in care Snowden va cere azil politic in aceasta tara, Schulz a raspuns: „Am intelegere pentru aceasta cerere. Daca se va intampla, autoritatile trebuie sa examineze daca face, efectiv, obiectul unei persecutii politice".

Edward Snowden, refugiat intr-un aeroport de la Mosova si cautat de Washington pentru spionaj, a solicitat azil politic in 21 de tari, intre care Germania si Franta, potrivit site-ului WikiLeaks.

„Cred ca Snowden face un serviciu opiniei publice mondiale, aratand clar ca noi traim intr-o epoca in care democratiile pun in aplicare metode utilizate anterior de regimuri autoritare”, a mai precizat Schulz, care este de parere ca metodele de spionaj ale Statelor Unite „au fost utilizate anterior de KGB

Spionarea institutiilor UE de catre Statele Unite „este pur si simplu o provocare", a apreciat Schulz.

In plus, el si-a exprimat deceptia fata de presedintele american Barack Obama.

„Deceptia fata de Barack Obama este profunda. L-am considerat pe acest om un inovator, am crezut ca va promova mai multa democratie, mai multa transparenta in politica americana. Dupa cum se vede, nu este cazul", a spus presedintele PE.

COMENTARII

DISQUS: