Sanctiuni dure in noul Cod Rutier din Grecia. Amenzile ajung pana la 2.000 de euro

Sanctiuni dure pentru soferii care incalca legea in Grecia. Consulatul Romaniei la Salonic atentioneaza ca in aceasta tara s-a schimbat Codul Rutier,

Imagini pornografice cu copii realizate intr-o inchisoare din Paraguay
Belgia, noua Cehoslovacie a Europei

Sanctiuni dure pentru soferii care incalca legea in Grecia. Consulatul Romaniei la Salonic atentioneaza ca in aceasta tara s-a schimbat Codul Rutier, iar amenzile ajung pana la 2.000 de euro.

Permisul de conducere poate fi ridicat pe loc daca soferul depaseste cu 30 de kilometri pe ora viteza legala, daca trece pe rosu, daca vorbeste la telefon fara dispozitiv handsfree sau daca arunca pe geam gunoaie sau chistoace.

In plus, soferii vor fi amendati cu 350 de euro pentru depasirea limitei de viteza si cu 700 de euro pentru trecutul pe rosu sau neoprirea la indicatorul STOP.

Daca va aflati la volan si nu purtati centura de siguranta sau va aflati pe motocicleta si nu purtati casca de protectie veti fi sanctionati cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum si a placutelor si a certificatului de inmatriculare ale vehiculului pentru o perioada de 60 de zile.

Stationarea sau parcarea ilegala se sanctioneaza cu amenda de la 40 la 150 de euro, dupa caz, si ridicarea permisului de conducere, precum si a placutelor si a certificatului de inmatriculare ale vehiculare timp de zece zile.

Va fi sanctionata mai drastic si conducerea sub influenta alcoolului.

Pe de alta parte, cei care incalca regulile de circulatie in Grecia si sunt amendati vor avea la dispozitie 15 zile pentru a achita amenzile, nu 10 zile, ca pana acum.

COMENTARII

DISQUS: 0