Rusia nu mai poate DETECTA rachetele nucleare care vin din SPAȚIU

Rusia nu mai poate DETECTA rachetele nucleare care vin din SPAȚIU

Moscova a ramas fara sistemul de alarmare timpurile care detecta rachetele balistice, din cauza iesirii din uz a vechiului sistem si a intarzierilor in lansarea noului sistem „Tundra” care trebuia sa-l inlocuiasca.

Separatistii din Donetk si Lugansk au anuntat organizarea de alegeri prezidentiale si legislative
„Unele forte politice incearca sa creeze focare de instabilitate in Republica Moldova”

Potrivit ziarului Kommersant, sistemul „Tundra” trebuie sa inlocuiasca satelitii imbatraniti care fusesera lansati prin programul „Oko” care trebuiau scosi din uz de acum 5-7 ani.

In ianuarie, ultimii doi sateliti, care abia mai erau operationali cateva ore pe zi, au cedat cu totul si au devenit inoperabili.

Satelitii „Tundra”, capabili sa detecteze atat rachetele tactice cat si cele balistice, care ies in spatiul cosmic inainte de a lovi tinta, trebuiau sa inlocuiasca satelitii „Oko” inca din 2013. Insa probleme tehnice au facut ca data de lansare sa fie amanata pentru 2014, dar si aceasta a fost depasita. Acum, noua data anuntata este „nu mai devreme de iunie 2015”.

Surse din Ministerul Apararii afirma ca sistemul de sateliti este compensat de sistemul de radare din regiunile Kaliningrad, Leningrad, Irkutk, Krasnodar. Totusi, este greu de spus cat de corecte sunt aceste afirmatii.

COMENTARII

DISQUS: