Revenire peste asteptari a economiei mondiale – concluzia G20

In ciuda faptului ca economia Greciei nu a fost inca salvata, liderii G20 reuniti la Washington considera ca perspectivele sunt bune

Finlanda este partial de acord cu aderarea Romaniei la Schengen. Olanda ramane in opozitie
Un virus troian a blocat serverele NASA si Google

la nivel mondial. Economia mondiala isi revine mai bine decat era prevazut, au concluzionat liderii G20 dupa summitul de la Washington. Acestia au avertizat insa guvernele ca ar trebui sa ramana moderate, in condittile in care nu s-a gasit o solutie pentru a recupera costul platit pentru salvarea bancilor, informeaza Euronews.

Desi nu figura oficial in agenda dezbaterilor, abordarea problemelor Greciei era inevitabila. Liderii G20 au spus ca nu vor permite ca problemele finaciare de la Atena sa afecteze economia europeana sau mondiala. Imprumutul de 45 de miliarde de euro acordat Greciei ar putea fi cea mai mare suma acordata vreodata unui stat.

Angela Merkel a subliniat ca nu va fi luata o decizie privitoare la „cat si cand va primi Grecia, pana cand planul de austeritate nu va fi pus pe masa”. Cancelarul german a adaugat ca nu este vorba despre un gest de caritate, iar o analiza a Bancii Centrale Europene si a FMI va tine cont in primul rand de stabilitatea zonei euro. La randul sau, premierul grec a spus ca in ciuda masurilor de austeritate luate, pietele financiare au raspuns negativ, increderea in tara a scazut, iar pretul imprumuturilor a ajuns la niveluri record.

 

COMENTARII

DISQUS: