Reuniune de gradul zero la Bruxelles. Sefii de stat dezbat viitorul UE

Reuniune de gradul zero la Bruxelles. Sefii de stat dezbat viitorul UE

Sefii de stat sau cei ai guvernelor din cele 27 de state membre ale UE se reunesc astazi (27 iunie) la Bruxelles pentru ultimul Consiliu European in forma actuala a Uniunii. De la 1 iulie, Croatia va deveni oficial cel de-al 28-lea membru al UE.

Doi americani s-au prabusit cu avionul pe o sosea din Statele Unite
Consumul de produse alimentare, INTERZIS in centrul Romei

Tema centrala a Consiliului liderilor europeni va fi combaterea somajului in randul tinerilor si masurile necesare pentru stimularea cresterii economice, considerate elemente cheie ale Acordului pentru Crestere si Slujbe. La ora 17.30, sefii de stat vor avea o discutie cu partenerii sociali traditionali (sindicatele si organizatiile de afaceri) care vor prezenta o intelegere la care au ajuns pe 11 iunie, privind „un plan de actiune pentru combaterea somajului in randul tinerilor“. Consiliul propriu-zis va incepe in jurul orei 18.15, cu o prima sesiune de lucru cu accent pe somajul tinerilor si accesul la finantare, cele mai presante elemente ale Acordului pentru Crestere si Slujbe, scrie adevarul.ro.

La aceste dezbateri vor participa presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, si presedintele Bancii Europene pentru Investitii (EIB), Werner Hoyer. Politica economica va fi subiectul dezbatut in timpul cinei din aceasta seara. In particular, liderii statelor membre vor schimba opinii despre concluziile Semestrului European, care tocmai s-a incheiat. Se asteapta si anumite recomandari specifice pentru fiecare stat membru. Vineri dimineata, sefii de stat sau cei ai guvernelor nationale se vor intalni pentru a dezbate consolidarea uniunii monetare, deschiderea negocierilor de aderare cu Serbia, relatiile UE cu partenerii strategici, intrarea Letoniei in spatiul euro si, in final, urarea de „bun-venit“ a Croatiei in UE.

COMENTARII

DISQUS: