Regina Elisabeta a II-a se teme ca Marea Britanie nu este pregatita pentru „regele Charles”

Regina Elisabeta a II-a se teme ca Marea Britanie nu este pregatita pentru „regele Charles”

Regina Elisabeta a II-a se teme ca Marea Britanie nu este pregatita pentru "regele Charles" si ca britanicii vor fi socati de tipul de monarhie diferit pe care printul Charles intentioneaza sa il promoveze dupa ce va urca pe tron, se afirma intr-o noua biografie dedicata printului britanic.

Portugalia, la un pas de legalizarea casatoriilor intre homosexuali
Schimb de focuri intre imigranti romani si albanezi, in Italia. Un roman in stare grava

 Autoarea biografiei "Charles: The Heart of a King" afirma ca pasiunea cu care printul Charles, in varsta de 66 de ani, sprijina anumite cauze mai putin obisnuite a generat multa neliniste la Palatul Buckingham, unde regina Elisabeta a II-a, in varsta de 88 de ani, urmeaza sa doboare in luna septembrie recordul de longevitate referitor la durata domniei unui suveran britanic, detinut de regina Victoria.

 Atunci cand va veni vremea sa urce pe tron, printul Charles intentioneaza sa promoveze un nou model de domnie, care va crea o monarhie mai mica si care va deschide resedintele regale catre publicul larg.

 "Pe coridoarele, in camerele si in apartamentele private de la Palatul Buckingham exista o neliniste tot mai mare, pe masura ce domnia reginei Elisabeta a II-a a intrat in ceea ce o sursa din anturajul ei a numit-o «perioada inevitabila de amurg»", a declarat Catherine Mayer, autoarea acestei biografii, din care anumite pasaje au fost publicate in The Times.

 "Definindu-si rolul sau de mostenitor al tronului, printul a semnalat o redefinire a monarhiei. Unii dintre curteni – si suverana insasi – se tem ca nici coroana, nici supusii ei, nu vor tolera socul adus de acest nou stil de monarhie", a adaugat ea.

 Tatal printului Charles, ducele de Edinburgh, este unul dintre cei mai aspri critici ai lui, se afirma in aceeasi biografie, potrivit careia printul Charles se face vinovat de "comportament egoist" atunci cand si-a plasat "pasiunile sale cerebrale" inaintea indatoririlor sale regale.

 Printul Charles insusi este citat de scriitoarea americana spunand: "Ma ocup doar de cele mai dificile sarcini. Vreau sa duc la cresterea aspiratiilor si sa redau speranta acolo unde ea nu mai exista si sa produc sanatate si bogatie din privatiuni".

 Un purtator de cuvant de la Palatul Buckingham a refuzat sa comenteze afirmatiile aparute in aceasta biografie, insa o purtatoare de cuvant a printului de Wales a dat publicitatii o declaratie de presa in care a spus ca scriitoarea Catherine Mayer nu a obtinut niciodata un interviu in exclusivitate cu printul Charles si a evidentiat faptul ca acel volum nu reprezinta o biografie oficiala.

 Printul Charles, fiul cel mare al reginei Elisabeta a II-a, educat inca din copilarie pentru a deveni intr-o buna zi rege, si-a asumat foarte bine pozitia de personalitate publica, dar a fost multi ani eclipsat de printesa Diana, prima sotie a lui, care a murit intr-un accident de automobil la Paris, in 1997.

COMENTARII

DISQUS: