Rebelii libieni si NATO au respins oferta de dialog a lui Gaddafi

Atat rebelii libieni, cat si NATO, au respins oferta de dialog facuta de Muammar Gaddafi intr-un discurs televizat. Conducerea politica a rebelilor a refuzat propunerea liderului libian pentru o incetare a focului, insotita de o deschidere a negocierilor, in schimbul opririi bombardamentelor NATO.

Hans Klemm si Mari au aprins lumanari si au depus flori in memoria celor care si-au pierdut vietile
Mit spulberat? Britanicii sunt bucatari mai buni decat francezii

"A trecut momentul compromisului. Poporul libian nu poate nici sa isi imagineze, nici sa accepte o Libie in care regimul Gaddafi va juca chiar si cel mai mic rol", a anuntat Consiliul National de Tranzitie. Liderul libian Muammar Gadafi a declarat intr-un discurs televizat, rostit in noaptea de vineri spre sambata, ca nimeni nu il poate obliga sa isi paraseasca tara si a cerut un dialog cu NATO, care desfasoara raiduri in Libia. "Nimeni nu ma poate obliga sa plec din tara mea si nimeni nu imi poate spune sa nu lupt pentru tara mea", a spus el, precizand ca Tripoli este pregatit pentru un armistitiu, "dar un armistitiu nu poate fi unilateral". "Nu noi i-am atacat si nici nu am trecut marea. De ce ne ataca? Sa negociem cu voi, tarile care ne ataca", a adaugat el.

NATO impune o rezolutie ONU pentru a apara civilii din Libia, pe fondul unei revolte ce dureaza de aproape doua luni, inspirata de miscari similare din alte tari arabe.

Ofertele precedente de incetare a focului din partea Guvernului libian nu s-au materializat.

COMENTARII

DISQUS: