„Nu vrem romani!” a fost scris pe o pancarta in timpul unei manifestatii a Partidului Popular din Spania

Reprezentantul Partidul Popular din Badalona, regiunea Barcelona a organizat o manifestatie impotriva romanilor,

Atac terorist asupra sediului NATO si al Ambasadei SUA din Kabul
Pasagerii au primit ordin sa ramana in cabina, capitanul si echipajul s-au salvat

care s-ar afla la originea problemelor comunitatii, scrie Sexta Noticias. „Nu vrem romani”, a scris pe o pancarta purtata in timpul manifestatiei. In acelasi timp, au fost distribute pliante cu sigla partidului, pe care scria „+ Securidad” – (Mai multa siguranta) si era prezentat un colaj foto cu strazi murdare, un accident de masina, mai multi barbati la un balcon si doua femei cu batic pe cap, asezate pe o banca.

Intr-o prima faza au fost tiparite 1000 de pliante, dar reprezentantul PP, candidat si la presedintia partidului, vrea sa ajunga la 25.000. Xavi García Albiola spus ca este foarte aproape de a castiga alegerile municipale. El ii acuza pe actual primar ca nu asigura securitatea cetatenilor, iar daca va catiga, va curata orasul. „Cine traieste in Badalona va trebui sa se adapteze regulilor si obiceiurilor noastre”, a declarat candidatul la primarie.

Romanii sunt a treia comunitate reprezentata in Badalona.

Albiola a declarat ca sunt destul de multi romani in Badalona care sunt corecti si muncesc, dar trebuie sa se ocupe de colectivitatea de tigani, care au venit sa fure si sa comita tot felul de infractiuni. In schimb, primarul actual al orasului, Jordi Serra a declarat ca delincventa in Badalona nu este mai mare decat in vreun alt oras din regiune.

Se pare ca Albiola vrea, prin afirmatiile sale xenofobe, sa amplifice un fenomen care nu ridica probleme, pentru a stringe voturi. Nu este pentru prima oara cand reprezentantul PP de la Badalona starneste polemici in ceea ce priveste imigrantii. In 2007 a aparut pe Youtube un film in care Albiola asocia imigrantii cu insecuritatea orasului.

Nu stim daca PDL-ul va sustine campania lui Albiola, asa cum este prevazut intr-un protocol semnat intre senatorul roman Viorel-Riceard Badea si reprezentantii Partidului Popular spaniol. Obiectivele principale ale protocolului semnat in noiembrie 2009 de catre cele doua partide prevad sprijin reciproc in momente de campanie, integrarea unor strategii de politica pentru a promova proiecte si programe comune, colaborarea in cadrul organizatiilor internationale si apararea pozitiilor de interes comun sau un fond de simpozioane si conferinte politice, economice si culturale.

 

COMENTARII

DISQUS: