Proteste in Turcia: Politia turca a dispersat in mod violent o manifestatie la Ankara

Proteste in Turcia: Politia turca a dispersat in mod violent o manifestatie la Ankara

Politia turca a utilizat duminica o cantitate importanta de gaze lacrimogene, dar si tunuri cu apa, pentru a dispersa o manifestatie la Ankara, la care participau cateva mii de persoane, in a zecea zi a unei miscari de contestare a regimului islamo-conservator, relateaza AFP.

Barack Obama e primul presedinte american in functie care viziteaza Kenya si Ethiopia
Marea Britanie: Cladire a Parlamentului, evacuata in urma unei alerte cu bomba

Sute de politisti antirevolta au utilizat gaze lacrimogene din abundenta, cu scopul de a disloca protestatari in Piata centrala Kizilay, scena unor manifestatii antiguvernamentale, ranind cel putin doua persoane.

Politia a procedat imediat la arestari, in randul manifestantilor, care s-au refugiat pe strazi adiacente, din cauza unui fum toxic gros.

Aceasta interventie in forta in piata, pentru a doua zi consecutiv, a avut loc in timp ce sustinatori ai premierului Recep Tayyip Erdogan erau reuniti in alta piata, la o distanta de cativa kilometri, unde il aclamau pe cel mai puternic om din tara, venit sa sutina un discurs, al patrulea dupa ce s-a intors duminica dupa-amiaza in capitala turca.

In contextul in care protestatarii au iesit din nou in strada la Istanbul, Ankara sau Izmir (vest), seful Guvernului si-a reluat retorica ofensiva, calificandu-i drept "jefuitori" si "extremisti", si a denuntat un complot "organizat atat in interiorul, cat si in exteriorul" tarii.

COMENTARII

DISQUS: