Presedintele Republicii Moldova: Mizam in continuare pe experienta pretioasa pe care o detine Romania in calitatea sa de stat membru al UE

Presedintele Republicii Moldova: Mizam in continuare pe experienta pretioasa pe care o detine Romania in calitatea sa de stat membru al UE

Presedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti a declarat dupa intrevederea avuta cu Klaus Iohannis ca mizeaza pe experienta pretioasa a Bucurestiului in calitate de membru UE, informeaza Mediafax.

Mesaj Al Qaida catre SUA, la opt ani de la atentatele din 11 septembrie
Google, spionul wi fi universal

Totodata, liderul de la Chisinau l-a asigurat pe omologul sau roman ca Republica Moldova “ramane angajata pe calea integrarii europene”.

„In particular, aceasta inseamna aplicarea reformelor prevazute de Acordul de Asociare, cu accent pe justitie, lupta anticoruptie si dezvoltarea economic”, a precizat Nicolae Timofti.

“Mizam in continuare pe experienta pretioasa pe care o detine Romania in calitatea sa de stat membru al UE in implementarea acquis-ului comunitar, continutul caruia se regaseste in mare parte in Acordul de Asociere pe care l-am incheiat cu UE”, a afirmat Timofti, subliniind ca prin sprijinul Romaniei si al altor state membre ale UE, Chisinaul doreste realizarea “unui spectru larg de obiective sectoriale care sa contribuie la integrarea R. Moldova in piata interna a UE”.

In ceea ce priveste relatia bilaterala, Nicolae Timofti a tinut sa sublinieze ca cele doua state au in desfasurare proiecte in mai multe domenii, subliniind totodata „deplina intelegere asupra subiectelor de interes comun”

“In plan politic, avem o deplina intelegere asupra subiectelor de interes comun si asupra evenimentelor politice din ultima perioada de timp. Pe dimensiunea bilaterala avem in desfasurare numeroase proiecte de infrastructura, sistemul energetic, cel de transport, educatie, medicina, etc. Sunt proiecte vitale pentru Republica Moldova si cu sprijinul pretios al Romaniei ele se concretizeaza”, a precizat Timofti.

COMENTARII

DISQUS: