Presedintele Comisiei Europene: Grecia sa nu se astepte ca zona euro sa se incline in fata cererilor lui Alexis Tsipras

Presedintele Comisiei Europene: Grecia sa nu se astepte ca zona euro sa se incline in fata cererilor lui Alexis Tsipras

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avertizat ca poporul grecu nu trebuie sa se astepte ca zona euro sa se incline in fata cererilor premierului Alexis Tsipras.

Trei dintre israelienii ucisi la Ierusalim erau si cetateni americani, al patrulea era si britanic
Un politician englez vrea iesirea Marii Britanii din UE pentru a scapa de romani

"Grecia nu trebuie sa presupuna ca starea generala de spirit s-a schimbat atat de mult in zona euro incat va accepta neconditionat programul guvernului Tsipras"”, a declarat Juncker in timpul unei vizite in Germania, potrivit dw.de, conform B1 TV.

Afirmatiile presedintelui Comisiei Europene vin in contextul in care premierul grec a prezentat duminica, in Parlamentul de la Atena, planurile de renuntarea la programul de austeritate. Tsipras a exclus orice prelungire a programului de salvare de 240 de miliarde de dolari, care se incheie la sfarsitul lunii februarie, si s-a angajat sa incerce sa obtina compensatii de la Germania, legate de ocupatia nazista din Al Doilea Razboi Mondial.

Discursul transant al lui Tsipras a produs agitatie pe pietele financiare.

Inainte de o reuniunea a ministrilor de Finante ai statelor din G20 de la Istanbul, reprezentantii SUA si Canadei au cerut liderilor UE si ai Greciei sa lucreze la un compromis referitor la datoria publica a Greciei, de 315 miliarde de euro, echivalenta cu 175% din PIB-ul tarii.

COMENTARII

DISQUS: