Presedintele Argentinei va fi acuzat de musamalizarea unui atentat terorist in care a fost implicat Iranul

Presedintele Argentinei va fi acuzat de musamalizarea unui atentat terorist in care a fost implicat Iranul

Cristina Fernández de Kirchner, presedintele Argentinei, este investigata, oficial, privind musamalizarea rolului Iranului in atentatul terorist de la Buenos Aires din 1994, informeaza „Buenos Aires Herald“.

Promotii speciale: o oaie pentru un televizor si un Kalasnikov pentru un camion
Uniunea Europeana: Din cauza imigrantilor, libera circulatie in cadrul spatiului Schengen se confrunta cu probleme

Procurorii au solicitat investigarea presedintei Argentinei si a ministrului de Externe Héctor Timerman intr-un caz care implica iranienii in bombardamentul din Buenos Aires din 1994. „S-a primit unda verde intr-un caz inceput de procurorul Alberto Nisman“, anunta publicatia argentiniana, citata de „Business Insider“.

Intr-un raport facut de Nisman, se arata ca Kirchner si Timerman au protejat atacatorii care se pare ca ar fi fost finantati de Iran. Cei doi au facut asta pentru a obtine incheierea unei afaceri dintre Argentina si Iran.

Alberto Nisman, 51 de ani, a fost descoperit mort pe 18 ianuarie, in apartamentul sau, impuscat in cap, cu arma alaturi. Moartea procurorului a venit cu doar o zi inainte de a elabora acuzatii explozive la adresa presedintei care ar fi ascuns oficiali iranieni suspecti de cel mai mare atentat terorist din istoria Argentinei.

Moartea lui Nisman a dat nastere la proteste anti-guvernamentale, dar si la o gramada de teorii ale conspiratiei care mai de care mai elaborate, inclusiv la implicarea agentilor secreti iranieni in moartea procurorului.

In 2013, intr-o intelegere cu Iranul, pe care multi din Argentina au criticat-o, presedinta a spus ca tinteste sa obtina cooperarea cu puterea din Orientul Mijlociu pentru a face dreptate in cazul bombardamentului. Iran a negat in mod repetat orice implicare.

COMENTARII

DISQUS: