Prejudiciul furtului de bijuterii de la Cannes, estimat la 103 MILIOANE DE EURO

Prejudiciul furtului de bijuterii de la Cannes, estimat la 103 MILIOANE DE EURO

Prejudiciul furtului de bijuterii de la hotelul Carlton din Cannes, in sudul Frantei, a fost estimat la 103 milioane de euro, a anuntat Parchetul francez.

Tulpina de E.coli, vinovata pentru 46 de decese in Germania, pare sa fi reaparut in Franta
Ministrul german al Apararii este acuzat de plagiat

Acesta este unul dintre cele mai importante furturi de bijuterii din lume, fiind de acelasi nivel cu cel din februarie 2003 din Belgia (100 de milioane de euro), scrie Mediafax.

Furtul de duminica a fost realizat de un barbat inarmat, cu fata acoperita, care a sustras ceasuri incrustate cu diamante dintr-o expozitie organizata in prestigiosul hotel Carlton.

Potrivit autoritatilor, jaful a avut loc in timpul zilei, la Hotelul Carlton din Cannes. Managementul hotelului, in schimb, a refuzat sa comenteze. Acesta nu este singurul eveniment de acest gen. Anul acesta, in timpul prestigiosului festival de la Cannes, au fost furate bijuterii in valoare de 1,4 milioane de dolari, dintr-o camera de hotel. Bijuteriile apartineau celebrei case Chopard.

De asemenea, in perioada festivalului un magnat din industria cinematografica chineza a anuntat pe blogul sau ca a fost victima unui jaf si a criticat cu vehementa "aroganta" si "lipsa sigurantei" care domnesc in Franta. Zhang Qiang este numarul doi in ierarhia China Film Group, cel mai important si mai influent conglomerat de stat insarcinat cu productia din domeniul celei de-a saptea arte in China. El a spus ca a venit la Cannes cu ocazia festivalului si s-a cazat intr-o resedinta de vacanta administrata de grupul Pierre et Vacances. Dupa ce s-a intors de la cina, magnatul chinez a gasit usa de la apartamentul sau larg deschisa, dupa ce fusese fortata. Bagajele i-au fost furate.

COMENTARII

DISQUS: