Ponta da vina pe Europa de Est pentru neintegrarea rromilor

Ponta da vina pe Europa de Est pentru neintegrarea rromilor

Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu, miercuri, postului britanic de televiziune Sky News, in cadrul caruia a dat din nou asigurari ca romanii nu vor invada Regatul Unit si a vorbit despre "incapacitate istorica a Europei de Est", care este de vina pentru lipsa de integrare a rromilor.

Si-a ucis sotia cu 23 de lovituri de cutit pentru ca avea o aventura pe Facebook
Fidel Castro acuza NATO de un ‘razboi de exterminare’ impotriva Rusiei

"Din pacate, vestile rele sunt intotdeauna mai interesante decat cele bune. Asadar, daca mentionati rata criminalitatii, pot sa spun doar ca am fost in contact foarte apropiat cu politia britanica si am cooperat foarte bine", a spus premierul, in interviul acordat lui Jeff Randall, de la Sky News.

Ponta a precizat ca autoritatile romane sunt pregatite tot timpul sa sporeasca aceasta cooperare si sa trimita mai multi politisti romani, pentru a lupta impreuna impotriva infractorilor din tara noastra aflati in Regatul Unit.

Ponta, la BBC: Nu migratia fortei de munca este ingrijoratoare, ci plecarea creierelor

La remarca prim-ministrului ca infractionalitatea din Marea Britanie "ar putea proveni de la cetatenii romani", jurnalistul britanic i-a transmis ca 70 la suta dintre actiunile de cerstorie din Londra, 80 la suta din infractiunile de furt de buzunare si 90 la suta din cele de furt din bancomate sunt opera romanilor.

"Ma tem ca este o situatia mai complexa, care are lagatura cu integrarea culturala si cu incapacitatea noastra istorica. Nu vorbesc numai despre Romania, ci despre intreaga regiune, sa integreze mai bine minoritatea rroma.

(…) Am investit mult mai mult in integrarea mai buna a comunitatii rrome aici, in Romania, si nu doar sa ne spalam mainile si sa spunem ca este responsabilitatea altcuiva. Nu vom avea rezultate importante pe termen scurt deoarece nimic nu poate fi schimbat in cateva saptamani sau luni", a mai spus Victor Ponta.

Noi asigurari ca imigrantii romani nu vor navali in Marea Britanie din 2014: "Cei care au vrut sa emigreze au facut-o deja"

Jeff Randall i-a amintit premierului ca Romania a pierdut deja trei milioane de romani, in ultimii ani, din cauza emigrarii, astfel ca britanicii se asteapta la si mai multi imigranti, de la inceputul anului 2014.

"Din fericire, nu este adevarat, deoarece avem trei milioane de romani care si-au gasit noi locuri de munca, noi vieti in special in Spania si in Italia, care sunt tarile unde cultura si limba noastra fac ca adaptarea sa fie mult mai usoara", a precizat premierul, care a afirmat ca vorbeste in numele celor "99,5 la suta dintre romanii care traiesc in strainatate si sunt onesti si muncitori".

"Sigur, cei vinovati sunt mai vizibili in presa, insa asta nu ii face pe ceilalti vinovati pentru acest lucru", a completat Ponta, care a mai explicat ca "romanii care au vrut sa emigreze au facut-o deja, iar pe 1 ianuarie nu vom vedea absolut nicio schimbare semnificativa in aceasta privinta".

Intrebat ce beneficii poate avea Marea Britanie de pe urma Romaniei, avand in vedere ce primesc romanii de la britanici, seful Guvernului a raspuns ca Romania este un "partener puternic, partener strategic, partener politic, chiar si partener economic, deoarece multe locuri de munca sunt inca in Regatul Unit pentru ca Romania are 20 de milioane de locuitori, iar piata medie a tarii este deschisa economiei britanice".

"Am avut investitii importante ale unor companii britanice aici in Romania, iar economia noastra creste intr-o vreme de scadere la nivel european", a mai sustinut prim-ministrul.

COMENTARII

DISQUS: