Phenianul nu renunta usor la denuclearizare – Ce face Coreea de Nord in secret dupa l-a ‘pacalit’ pe Trump ca nu mai vrea razboi

Coreea de Nord pare ca asambleaza una sau doua rachete balistice intercontinentale (ICBM) cu combustibil lichid la o fabrica unde a produs primele sal

REVINE CRIZA? Inca o tara europeana intra in recesiune
DEZVALUIRE: Hitler a avut un baiat cu o frantuzoaica

Coreea de Nord pare ca asambleaza una sau doua rachete balistice intercontinentale (ICBM) cu combustibil lichid la o fabrica unde a produs primele sale rachete capabile sa atinga Statele Unite, scrie luni The Washington Post, citat de agentia Reuters, conform agerpres.ro.

Ziarul, citand oficiali neidentificati familiarizati cu informatiile serviciilor, arata ca agentiile de spionaj americane au surprins semne ale constructiei de rachete la o mare unitate de cercetare din Sanumdong, la marginea Phenianului.

Constatarile sunt cele mai recente care sugereaza o activitate in curs de desfasurare la unitati de rachete si nucleare nord-coreene in ciuda discutiilor cu Statele Unite asupra armamentului si a summitului intre liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, si presedintele american, Donald Trump.

Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a spus saptamana trecuta in Comisia pentru Relatii Externe a Senatului american ca Phenianul a continuat sa produca combustibil pentru bombele nucleare in ciuda promisiunii sale de denuclearizare, dar a insistat ca administratia Trump inca inregistreaza progrese in discutiile cu Coreea de Nord.

Trump a scris pe Twitter dupa istoricul summit cu Kim, din Singapore, luna trecuta: „Toata lumea se poate simti acum mult mai in siguranta decat in ziua cand am fost investit in functie. Nu mai exista o Amenintare Nucleara din partea Coreei de Nord”.

Kim s-a angajat in acelasi summit sa actioneze in directia denuclearizarii, dar Phenianul nu a oferit detalii despre cum ar putea decurge procesul.

COMENTARII

DISQUS: