Opozantul lui PUTIN, arestat si condamnat la INCHISOARE, pentru ca organiza o manifestatie de PROTEST

Opozantul lui PUTIN, arestat si condamnat la INCHISOARE, pentru ca organiza o manifestatie de PROTEST

Liderul opozitiei ruse Alexei Navalnai a fost condamnat la 15 zile de inchisoare pentru ca a impartit fluturasi, in care facea publicitate la o manifestatie de protest.

Scandal in Franta: Un politist a refuzat sa stranga mana presedintelui si premierului, ca semn de protest pentru conditiile de lucru
BARACK OBAMA va sustine discursul despre STAREA NATIUNII la 20 ianuarie

In acest fel, autoritatile s-au asigurat ca el nu va putea participa la demonstratia ce va avea loc in 1 martie.

Navalnai a primit o sentinta cu suspendare, pentru fraudarea a doua firme, in decembrie. El spune ca toate aceste procese impotriva lui sunt motivate de faptul ca se opune liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

Navalnai a parasit tribunalul, ieri, intr-o masina a politiei, cu catuse la maini. El le ceruse sustinatorilor sai sa participe la un protest fata de politicile promovate de presedintele Putin.

Legea pe care a incalcat-o Navalnai restrictioneaza organizarea demonstratiilor, scrie BBC News.

„Pentru a rezolva criza politica si economica in care ne gasim trebuie sa punem presiune pe autoritati. Haideti la manifestatia anti-criza”, a spus el, intr-o inregistrare postata pe contul sau de Twitter.

Desi el nu reprezinta un mare pericol la adresa puterii lui Putin, a promis ca va scoate in strada 100.000 de demonstranti in 1 martie, impotriva regimului de la Kremlin, care conduce Rusia spre o grava criza economica.

Navalnai a fost cel care a condus protestele de strada contra presedintelui, intre 2011-2012, Anul trecut, el si fratele sau, Oleg, au fost acuzati ca au delapidat 30 de milioane de ruble (circa 450.000 de euro) de la doua firme.

Oleg a primit trei ani si jumatate de inchisoare, iar Alexei o pedeapsa cu suspendare, dar procurorii au anuntat ca vor face recurs.

Criticii Kremlinului, ca si SUA, sustin ca acel proces impotriva lui Navalnai are motivatie politica. De cand a fost condamnat, Navalnai a adoptat o atitudine si mai razvratita si si-a taiat bratara de monitorizare a arestului la domiciliu, in luna ianuarie.

COMENTARII

DISQUS: