Obama trimite 275 DE MILITARI in Irak. Scopul este unul singur

Obama trimite 275 DE MILITARI in Irak. Scopul este unul singur

Barack Obama a anuntat luni mobilizarea a 275 de militari americani in Irak cu scopul de a proteja Ambasada Statelor Unite de la Bagdad si pe cetatenii americani care se afla in incinta acesteia, relateaza AFP.

Noua morti la Cairo in urma ciocnirilor dintre musulmani si crestini
Politia britanica a dat publicitatii imagini de la atacul asupra printului Charles

Departamentul de Stat a anuntat duminica, fara sa precizeze numarul, trimiterea unor trupe suplimentare in domeniul securitatii pentru a proteja aceasta ambasada in contextul "instabilitatii si violentei" din tara. Acesta a anuntat totodata transferarea anumitor angajati catre alte instalatii.

"Incepand de la 15 iunie, 275 de militari au inceput sa fie mobilizati in Irak cu scopul de a consolida securitatea angajatilor americani si Ambasadei Statelor Unite", a anuntat Barack Obama intr-un mesaj transmis presedintilor Camerei Reprezentantilor si Senatului.

"Aceasta forta este mobilizata pentru a proteja cetateni americani si cladiri americane daca va fi necesar si este echipata de lupta", precizeaza presedintele, care adauga ca ea va ramane in Irak "pana cand situatia in domeniul securitatii nu-i va mai justifica prezenta".

COMENTARII

DISQUS: