O scoala din Marea Britanie a folosit referiri la Romania si fotografii cu liderul UKIP, Nigel Farage, la lectia despre Holocaust

O scoala din Marea Britanie a folosit referiri la Romania si fotografii cu liderul UKIP, Nigel Farage, la lectia despre Holocaust

Partidul de extrema dreapta United Kingdom Independence Party (UKIP) a anuntat ca va formula o plangere oficiala impotriva unei scoli din Derby pentru „indoctrinare politica”, dupa ce profesorii de aici s-au folosit de fotografii cu Nigel Farage, liderul partidului, pentru a ilustra lectia despre Holocaust.

Noul presedinte egiptean: Reconsideram acordul de pace cu Israelul, vrem legaturi cu IRANUL
Angela Merkel: UE nu intentioneaza deocamdata sa impuna noi sanctiuni economice Rusiei

Profesorii de la Academia Chellaston din orasul Derby au folosit chipul si numele liderului UKIP, Nigel Farage, atunci cand le-au prezentat elevilor un slideshow despre Holocaust si epurare etnica.

Dupa o serie de imagini cu autoarea germana Melita Maschmann, care a scris despre mandria de a face parte din Tineretul Hitlerist, urmatorul capitol al prezentarii purta titlul „Este imposibil ca Marea Britanie moderna sa repete greselile Melitei, nu?”. Aici, ilustratia era reprezentata de o fotografie a eufofobului Farage, alaturi de un citat dintr-o declaratie a acestuia: „Nu vreau sa locuiesc langa un roman!”

Sub fotografia lui Farage sta cea a unui fost oficial UKIP, David Sylvester, suspendat din partid dupa ce a declarat, in timpul inundatiilor de iarna trecuta din Regatul Unit, ca inundatiile au fost cauzate de faptul ca guvernul a aprobat casatoriile intre persoanele de acelasi sex.

Scandalul a izbucnit dupa ce un elev le-a povestit parintilor ce a fost invatat la scoala. „Ni s-a aratat un slideshow cu o societate multiculturala si ni s-a spus cat de grozav este ca elevii provin din culturi diverse. Dar profesoara a spus ca nu toata lumea este de acord cu asta si apoi a trecut la imaginea cu emblema UKIP si fotografia lui Nigel Farage”, povesteste elevul, citat de tabloidul britanic „The Sunday Express”.

Farage a confirmat sambata ca va inainta o plangere oficiala catre Departamentul pentru Educatie din guvernul britanic, acuzand profesorii de „indoctrinare politica”, strict interzisa in legea educatiei in Regatul Unit.

„Este o mizerie abominabila care pur si simplu trebuia corectata. Este complet inacceptabil ca elevii sa fie expusi la asemenea prejudecati”, a declarat Farage.

De cealalta parte, scoala se apara si spune ca prezentarea nu i-a adus prejudicii de imagine lui Farage, care nu „a fost comparat cu Hilter, asa cum sustine”. „Este absurd sa sustii ca noi am sugerat ca Nigel Farage este un soi de «Doamna cu Coasa» care va aduce urmatorul Holocaust. Prezentarea i-a avertizat mai degraba pe elevi sa aiba grija in campaniile electorale, sa se gandeasca la ceea ce spun politicienii atunci”, explica Ray Ruszczynski, directorul scolii la care invata 1.700 de elevi.

Facand un joc de cuvinte din denumirea sa abreviata (UKIP este si citirea fonetica a cuvintelor „You keep” – tu pastrezi, en.), acest partid de extrema dreapta este cel care a sustinut ca, de la 1 ianuarie, 29 de milioane de romani si bulgari vor veni in Anglia, si a impartit fluturasii pe care era imprimata o fotografie a fostului premier Victor Ciorbea, alaturi de mesajul: „Toti romanii arata asa”.

In nenumarate randuri, liderii UKIP au sustinut ca romanii ridica rata infractionalitatii din Marea Britanie, ca fura locurile de munca ale populatiei autohtone si ca fraudeaza sistemul de ajutoare sociale pentru care statul britanic este cunoscut.

La alegerile europarlamentare din mai 2014, UKIP a primit cele mai multe voturi din partea britanicilor, castigand 24 de mandate in Parlamentul European.

COMENTARII

DISQUS: